Ifølge rettsdokumentene så hadde Darren Osborne, som kjørte ned 10 muslimer utenfor Finsbury-moskéen i London, blitt sint etter å ha sett BBCs doku-drama Three Girls i forrige måned. TV-serien om sex-groomingen i engelske byer sjokkerte mange briter.

Darren Osborne, 47, who is accused of crashing a £80-a-day rented Citroen van into a group of worshippers on Monday, allegedly developed ‘increasingly radical anti-Islamic views’ after watching Three Girls, a lauded docu-drama which aired last month.

Vi la ut lenker til filmene i artikkelen: Sex-grooming rett inn i stua hos sjokkerte briter. Men de er i mellomtiden blitt fjernet av Youtube. Vi skrev:

Denne uken sendte BBC et doku-drama i tre deler: Historien om muslimske menns sex-grooming av britiske småjenter. I kebab-sjappenes mørke kroker og tilhørende leiligheter begås overgrep som gjør en kvalm.

Den uhyggelige realistiske fremstillingen i denne BBC-serien har grepet nasjonen. Man hadde rett og slett ikke følelsen av at man så på skuespillere, men fulgte et slags forstyrret reality-tv. Flere skrev da også på sosiale medier at de ikke orket å se på. Vi som orket ble sittende igjen med uutslettelige inntrykk.

Det knøt seg i maven under voldtektsscenen av sårbare og livredde Holly på den møkkete madrassen i leiligheten over kebab-sjappa. Den middelaldrende Shabir Ahmed, som ville kalles «Daddy», skulle ha betaling for gratis kebaber og vodka som han hadde groomet jentene med. Senere ble jentene fraktet rundt til forskjellige steder hvor gjenger med muslimske menn ventet på sin tur til å begå overgrep. Orale, vaginale og anale.

Virkeligheten er dessverre enda verre enn hva denne TV-serien viste. Traileren til serien ligger fremdeles tilgjengelig:
Natten før terrorangrepet hans så skal han ha skriblet en lapp som etterforskerne senere fant i varebilen. På lappen kritiserte Osborne Jeremy Corbyn og popstjernen Lily Allen med spørsmålet ‘where were you in Rotherham?’ Deretter skal han ha beskrevet Londons borgermester Sadiq Khan ‘a disgrace’.

I rettsdokumentene sto det også at Osborne forsøkte å «skremme så mange mennesker som han kunne» ved å kjøre varebilen inn i gruppen med mennesker.

Sex-groomingen i Storbritannia hvor overgriperne er voksne muslimske menn og ofrene er unge britiske jenter har gjort mange både sinte og skeptiske til parallellsamfunnene. Det ville være å ta hardt i å merke alle som er forbannet over disse tilstandene som «høyreekstreme», med mindre man vil stemple majoriteten av befolkningen.

Et knippe av sex-overgripere hvorav flere allerede er ute av fengselet.

Vi registrerer at det tipper over for enkelte som Darren Osborne der han blindt søkte hevn. Men det var altså ikke jihadterror som utløste det, ifølge rettsdokumentene, men et generelt sinne mot muslimske menn som misbruker britiske jenter.

Court papers say that, in the weeks leading up to the attack, he developed stronger ‘anti-Islamic views’.

Mange briter har sett seg lei av den offentlige offerrollen som tildeles muslimer midt oppe i sex-grooming og jihadterror. UKIP-politikeren Anne Marie Waters synes det går for langt:

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.