En britisk jente på 22 år ble i retten funnet skyldig over å ha kommet med falske anklager om at hun var blitt utsatt for overgrep i ung alder.

Eleanor Williams, fra Barrow i Nord-England, påsto for tre år siden at fem menn hadde utsatt henne for overgrep og trafficking i Blackpool og i Amsterdam. Retten har kommet frem til at hun selv påførte seg skader som hun påsto at de fem mennene hadde gjort.

19. mai 2020 ble hun funnet av politiet nær hjemmet sitt på Walney Island med skader som hun hevdet ble påført av gjengen etter at hun ble ført til et hus i byen og voldtatt.

Men påtalemyndigheten mente at Williams forårsaket skadene på seg selv med en hammer, som ble funnet med blodet hennes på i nærheten.

Ellie Williams slo seg selv i ansiktet med en hammer.

Eleanor Williams utsatte uskyldige menn for store psykiske påkjenninger. Enkelte av dem var imaginære menn som Williams hadde «funnet opp».

Jeg skrev om saken i mai 2020. Eleanor Williams hadde lagt ut en rekke bilder som skulle vise skadene hun hadde blitt påført. Det var vanskelig å tro at hun selv hadde skadet seg så alvorlig. Jeg skrev:

Ellie Williams la onsdag ut sin historie om overgrep på Facebook. Tirsdag ble hun plassert i en bil for å bli sendt til et sted hvor hun måtte ha sex med tre «Asian» menn, forteller hun. Etterpå ble hun slått fordi hun ikke hadde deltatt på «partyer» på over syv uker på grunn av coronakarantenen. Ellie skriver om hvordan hun har lidd under overgrepene som har pågått i årevis. Det er hovedsakelig pakistanske menn som står bak overgrepene, sier Ellie.

Ellie er fra Barrow-in-Furness, i Nordvest-England. En by med en svært lav andel av innvandrere sett i forhold til andre engelske byer. Men det betyr ikke nødvendigvis at byen ikke har sin andel av organisert sex-grooming av britiske jenter.

Det er ingen sex-grooming i Barrow, sier politiet. De har etterforsket i 12 måneder og finner ingen bevis, sier politimester Dean Holden, som valgte å gå til mediene etter at Ellie la ut sin sak på Facebook.

Senere torsdag ettermiddag skriver Daily Mail at Ellie Williams er blitt arrestert av politiet. Hun skal ha forbrutt seg mot rettslige juridiske pålegg:

A 19-year-old girl has been charged with perverting the course of justice after telling police she was drugged and raped by an Asian sex gang in Cumbria. The teenager, from Barrow-in-Furness, is currently in custody awaiting a court hearing, having allegedly breached her bail conditions.

Retten fastslår at Eleanor Williams har løyet om overgrep og skadet seg selv med en hammer. Dette fikk store og alvrolig konsekvenser for andre enn Ellie. Restauranteier Mohammed Ramzan begikk nesten selvmord som følge av anklagene om at han skulle ha arrangert og begått overgrep mot Ellie Williams fra hun var 12 år. Han mottok 500 drapstrusler fra hele verden.

Mohammed Ramzan

Mohammed Ramzan sa: «Det ødela meg absolutt til det punktet hvor jeg knuste en flaske på hodet mitt. Jeg ønsket å drepe meg selv på grunn av skaden det gjorde. Ryktet jeg hadde fått var ødeleggende. Naboene mine snudde seg mot meg. Folk droppet meg. Jeg levde i helvete.»

Ellie Williams var fullstendig ukjent for Ramzam, som hele tiden hevdet sin uskyld.

En annen konsekvens er at Ellies falske anklager økte spenningene mellom briter og muslimer i området. Disse spenningene er allerede svært kritiske som følge av alle de mange tusen ofrene som faktisk er blitt utsatt for alt det som Ellie Williams løy om. Nå vil mange bruke Ellie Williams som et eksempel for å så tvil om grooming-ofrenes historier.

Ellie så ut til å være en blant mange, men hun var altså en kynisk løgner som ville ha oppmerksomhet. Et hån mot alle de virkelige ofrene, men også en personlig tragedie for Ellie Williams. Man aner at dette er en ung jente med store psykiske problemer.

Daily Mail    Lancaster Live

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.