Rochdale er en by i Stor-Manchester i England som er blitt beryktet for at pedofile gjenger med muslimsk bakgrunn i årevis har fått operere nesten fritt. Ofrene har vært og er mindreårige, stort sett hvite britiske jenter. Lignende gjenger finnes også i byer i andre deler av Storbritannia.

Et stort antall jenter ble i årevis «overlatt» til pedofile gjenger av politiet i Rochdale, bekrefter en ny rapport. Dette melder BBC og Daily Mail.

Gjennomgangen dekker perioden 2004 til 2013 og beskriver en rekke mislykkede etterforskninger av politiet i Stor-Manchester.

Den fremhever også lokale myndigheters likegyldighet overfor situasjonen til hundrevis av barn og ungdommer identifisert som ofre for de pedofile gjengene.

Stor-Manchester-ordfører Andy Burnham har bedt om at det skal iverksettes disiplinærtiltak mot politifolk og tjenestemenn som «sviktet sine plikter», samt enkelte påtalemyndigheter. Han berømmet også varslere som Sara Rowbotham og Maggie Oliver, som slo alarm om de pedofile gjengene til tross for høylytt kritikk fra myndighetene og beskyldninger om rasisme.

Rapporten inkluderer detaljer om hvordan ofre som avga vitnesbyrd om overgrep ikke ble beskyttet mot trakassering og trusler. Noen av dem ble truet med våpen av sine overgripere.

Politiet iverksatte ingen tiltak mot en «hallik» som gjorde ei 15 år gammel jente gravid og som senere fødte barnet hans.

Ett barneoffer, kjent som Amber, ga «betydelige bevis». Forbrytelsene ble likevel ikke registrert av politiet, og gjerningsmennene kunne fortsette sine overgrep mot andre barn.

Britiske medier omtaler ofte gjerningsmennene som «Asian», altså asiatiske menn. Dette dreier seg imidlertid ikke om kinesere eller japanere.

Gjengene involverer stort sett menn med muslimsk innvandrerbakgrunn, spesielt fra Pakistan og Sør-Asia. De har navn som Mohammed Ghani, Insar Hussain, Ali Kazmi, Abdul Qayyum og Abdul Aziz.

Politiet har seinere beklaget sin oppførsel i Rochdale, og hevder at slike saker blir håndtert veldig annerledes nå.

Den nye rapporten identifiserer derimot 96 menn i byen som fortsatt anses som en potensiell risiko for barn, og legger til at dette «bare er en andel» av antallet involvert i overgrep.

Aktivister som Tommy Robinson har i årevis demonstrert mot disse pedofile gjengene i britiske byer. Robinson er også blitt fengslet gjentatte ganger.

Leder av Rochdale-groominggjengen får tilbake britisk statsborgerskap

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving!

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.