Det anslås at 1510 tenåringer ble utsatt for voldtekter og seksuelle overgrep bare i Rotherham mellom 1997 og 2013. Overgriperne besto hovedsakelig av pakistanske menn som samarbeidet om overgrepene og trafficking av jentene.  I etterforskningen som fulgte etter avdekkingen av det enorme problemet har rettsakene kommet på rekke og rad i rettsalene i Nord-England. I Sheffield Crown Court ble seks menn funnet skyldig sist fredag.

Aktor Kate Hurst sa: «Hver av en av disse mennene visste at jentene enten var sårbare eller mindreårige. De brydde seg ikke om at jentene var barn.»

Abid Saddiq, 38, ble dømt for to voldtekter, fem seksuelle overfall og to tilfeller av bortføring av barn.

Sharaz Hussain, 35, Masaued Malik, 35, og Aftab Hussain, 40, ble dømt for seksuelle overgrep

To av de seks dømte kunne ikke navngis av juridiske årsaker, men ble dømt for voldtekt og seksuelle overgrep.

I løpet av en fem ukers rettssak fikk juryen høre hvordan disse sårbare jentene hadde blitt plukket ut, blitt proppet med alkohol og narkotika før de ble massevoldtatt. Vold ble brukt for å sikre at jentene ikke kom seg unna.

Juryen fikk også høre hvordan Abid Saddiq voldtok en jente da hun var 14-15 år og etterpå hånet moren hennes for det. Ofrene kommer seg ikke unna. De sårbare jentene bor med familiene sine i sosialboliger midt i store muslimske enklaver og kan ikke enkelt flytte seg unna problemene. De trues også på livet.

Hver av disse sakene har ofre som sliter med psykiske og fysiske plager for livet. Og det er mange av dem. 1510 jenter bare i en liten by. Mens rettssakene pågår så fortsetter sex-groomingen i kebabsjappene landet rundt.

BBC

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.