Tre menn voldtok og mishandlet en tenåringsjente gjentatte ganger i perioden 1995–1998. Nå er de tre dømt til fengselsstraffer på til sammen 41 år.

Banaras Hussain (44), Talish Ahmed (41) og Mohammed Akram ( 44) ble tirsdag 15. juli dømt for seksuelle overgrep og voldtekter mot barn. De tre oppdaget jenta mens hun syklet avisruten sin, og pekte henne ut som et mulig mål. Jenta skal ha vært iført en skoleuniform.

Den sårbare unge jenta ble voldtatt og mishandlet mens hun var fra 13 til 15 år gammel, før hun omsider klarte å bryte kontakten med de tre overgriperne.

Banaras Hussain, som var 19 år gammel og gift da overgrepene startet, fikk en dom på 18 år i fengsel.
Mohammed Akram var også 19 år og i et forhold. Han er dømt til 13 år i fengsel.
Talish Ahmed fikk den korteste straffen, 10 år. Han var tre år yngre enn de andre voldtektsmennene.

Talish Ahmed. Foto: West Yorkshire Police

DCI Ian Thornes fra Kirklees District Safeguarding Unit sier i en uttalelse:

These strong sentences reflect the gravity of these men’s crimes against a young, innocent girl who they abused in the most appalling fashion.

I hope these convictions again demonstrate to victims that we will do all we possibly can to help you seek justice no matter when the crimes were committed. We do put victim’s needs at the heart of every investigation and thoroughly investigate all reports made to us.

Ingen vet hvor mange unge jenter som har blitt utsatt for det som kalles grooming, men som i virkeligheten dreier seg om voldtekter av barn og unge jenter i en nesten industriell skala. Det dreier seg om flere titusener av ofre, minst.

Gjerningsmennene er stort sett pakistanske muslimer. Så å si alle ofrene er hvite, men det er også en del jenter med hindu-bakgrunn som har blitt utsatt for slike overgrep. Myndighetene visste om hva som foregikk, men ville ikke gjøre noe med overgrepene, av frykt for å skape rasisme.

Overgrepene pågår fremdeles.

West Yorkshire Police
Daily Mail

Grooming-epidemi: 19.000 barn misbrukt på ett år, men myndighetene nekter å avsløre gjernings­mennene

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.