Gjesteskribent

Tyrkiskstøttede syriske opposisjonsstyrker kjører med stridsvogn i retning grensen mot Syriak fra Akcakale i den syriske Sanliurfa-provinsen den 18. oktober 2019. Foto: Emrah Gurel / AP / Scanpix.

Midlertidig våpenhvile til tross: Hundrevis av IS-krigere som kapper hodet av folk, har rømt og kan nå komme strømmende til Europa. Venstresiden som har skreket og hylt om å få IS-krigere «hjem» til Norge og Europa, kan lykkes med sitt mål. Ringvirkningene av Tyrkias invasjon har vi ikke sett slutten på.

Hundretusener vil kunne havne på flukt igjen. Som i 2015 har vi ingen kontroll på hvem som kommer. Solberg-regjeringen forbereder seg på minst 300 immigranter pr. dag. NRK har prestert litt av en tittel. Snakk om å sende doble signaler. Vi klargjør for 300 pr. dag, samtidig sier vi at de ikke skal komme.

Det er interessant å merke at holdningen til Trump er i ferd med å endre seg. Selv NTB har korrigert seg selv og andre norske medier ved å innrømme at Trump advarte Erdogan mot invasjon. Noe som er det stikk motsatte av å gi «grønt lys», slik de tidligere har hevdet. Man kunne sågar føye til at Trump fører SV- og Sp-politikk. For det første vil han trekke USA ut av alle kriger. For det andre setter han nasjonale interesser foran overnasjonale, slik også Sp vil. SV har i årevis kritisert USAs rolle som verdenspoliti. Så nå bør de være fornøyd. Men nei, nå klager de på at Trump har trukket amerikanere ut, og vrir det til at USA har latt «kurderne» i stikken.

Handlingslammet venstreside
Hva gjør venstresiden selv og NATO med tidligere Ap-Stoltenberg i spissen for å forsvare kurderne som er angrepet av Erdogan? Sender de ned styrker for å hjelper kurderne? Å nei, de sitter musestille i stolen. De tør ikke å komme med sanksjoner overfor Erdogan engang. De lar denne diktatoren styre Europas politikk og slakte ned kurdere foran øynene på oss.

Da er det fint at storebror Trump kommer til unnsetning og setter visepresident Mike Pence på flyet, og forhandler fram en fem dagers våpenhvile med Erdogan, slik at sivile kommer seg unna grenseområdet. «Shame on you», Europas politikere! EU med Merkel i spissen har derimot prestert å forhandlet fram en avtale med Erdogan som har satt EU i en «gisselsituasjon», siden Erdogan til enhver tid er åpen for å bryte avtalen, ved å true med å sende 3,6 millioner immigranter til Europa.

Steng grensen mot Tyrkia
Hvorfor stenger ikke EU ganske enkelt grensene ved Tyrkia? Som et forsvar mot Erdogans trussel om å sende 3,6 millioner flyktninger. Og en fordømmelse av Tyrkias invasjon. Hva slags impotent EU og NATO er det vi ser? Hadde de styrende makter i Europa og NATO stått på sin alliertes side, det vil si USA, hadde man kunnet fortsatt å beskytte kurdere og holde IS-fanger under kontroll.

Derfor er det faktisk Europas ledere som er ansvarlig for situasjonen vi nå har havnet i med Tyrkia som angriper og IS-fanger som slippes løs på oss alle. Helt logisk at USA ikke lenger gidder å betale for å være vakthund for arrogante, europeiske ledere. Den samme såkalte eliten har heller ikke villet bidra med etterspurte midler som NATO-alliert.

For venstresiden betyr kanskje ikke realpolitikk så mye? Som at kurderne har fått støtte fra USA? Som at IS har blitt slått tilbake? Har ikke hørt noen uttale seg positivt i mediene om det. Det spiller altså ingen rolle å støtte kurderne i praksis, selv om det er uttalt venstrepolitikk.

Fredsprisen burde kanskje gå til Trump, i første omgang for å ha stagget IS. Og nå for innsatsen for å stoppe Erdogans nedslaktinger.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!