Wales, som normalt er nokså politisk rødt, stemte litt overraskende for Brexit i 2016. En fersk måling viser at de ikke angrer på det valget de tok i 2016.

Under Boris Johnson har de konservative økt med 5 prosentpoeng i Wales siden juli. Labour har også økt noe, med 3 prosentpoeng, da begge partiene har tjent på minsket støtte for Brexit-partiet og De Grønne. Men det er altså Boris som har gått av med den politiske seieren i denne målingen.

Dette er muligens et pekepinn på hvordan britene utenfor London vurderer Brexit og den politiske situasjonen. Ved neste valg forventes det at Labour vil gå sterkt tilbake i sine tidligere kjerneområder som gamle industribyer i Nord-England.

Denne målingen ville gitt de konservative 17 nye mandater.

Daily Mail
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂