Fredag offentliggjøres vinneren av årets Nobels fredspris. Klimaaktivisten Greta Thunberg er blant favorittene. Carl I. Hagen har i en e-post til samtlige stortingsrepresentanter sagt sin mening om dette. Han roper et høyt og tydelig NEI! Spørsmålet er om det vil hjelpe noe særlig.

Ifølge Nationen er Hagen svært tydelig på at en slik tildeling vil være et stort feilgrep. Han mener hennes aktivisme ikke har noe som helst med fredsarbeid å gjøre. Snarere tvert imot.

«Greta Thunberg bør aldri få Nobels fredspris. Det hun står for, kan gi borgerkrig», sier han, ifølge Nationen.

Avisen forteller at alle landets stortingsrepresentanter tidligere denne uken mottok en e-post fra en professor ved Universitetet i Sidney i Australia. Budskapet var at Stortinget bør gi Nobels fredspris til nettopp Greta Thunberg.

Da fikk tidligere FrP-leder Carl I. Hagen trang til selv å sende en e-post til de samme stortingsrepresentantene, og gi dem et helt annet syn på saken.

«Jeg ser ingen grunn til å gi prisen til en tenåringsjente som skremmer unge folk over hele verden med den feilaktige prediksjonen at verden går under om kort tid. Det er ingen klimakrise, og de 0,117 prosentene menneskeskapt CO2 i atmosfæren har ingen målbar effekt på temperaturen», skrev Hagen i sin e-post.

Hagen går ifølge Nationen også inn på hva han mener en slik pristildeling kan ha av konsekvenser.

«Det er også trist at Thunberg og hennes følgere vil frata millioner av mennesker som lever i fattige kår, muligheten til å forbedre levekårene gjennom billig energi fra kull og petroleum», skriver han i sin e-post til representantene på Stortinget.

Han tror også at en fredspris til Thunberg kan bidra til å skape uroligheter og krig, fremfor å gi den freden som prisen er ment å fremme.

«Å holde millioner fattig kan gi opprør og borgerkrig, som vi har sett i mange land. Det er det motsatte av Nobels hensikt da han lagde fredsprisen», skriver Hagen.

Mange kommentatorer har i det siste vært kritiske til at det er rettet diverse angrep på Greta Thunberg. Noen mener det er galt at en engasjert ungdom skal utsettes for slikt, i stedet for at hun berømmes for sine gode hensikter.

Hagen avviser imidlertid at han er ute etter Thunberg, det er ikke henne han vil kritisere.

«Min kritikk er rettet mot alle de ledere som lytter til henne som om hun var en høyt utdannet klimaekspert med mastergrader i relevante naturvitenskaplige fag», skrev Hagen ifølge Nationen på sin egen Facebook-side i september.

Han forklarer hvorfor han nå fant det nødvendig å gå til det skritt å kontakte alle stortingsrepresentantene på denne måten:

«Jeg syns det var greit at alle fikk vite hva jeg svarte (den australske professoren, Documents presisering). Så fikk de også litt kunnskap om det meningsløse klimahysteriet», sier han.

Det er en kjent sak at Carl I. Hagen ikke er imponert over det allmenne kunnskapsnivået i klimasaken. Ikke minst blant politikerne synes han det står dårlig til.

I 2017 var det aktuelt at Hagen skulle få en plass i Nobelkomiteen, noe det etter en del politisk brudulje ikke ble noe av.

Men han forteller til Nationen at dersom han hadde endt i Nobelkomiteen, ville han aldri stemt for at Thunberg skulle få prisen.

«Overhodet ikke. Hun er en modig jente, og veldig dyktig i markedsføringen av det hun driver med, men budskapet er helt feil. Hun skremmer ungdom over hele verden», sier Hagen.

I morgen formiddag får både Carl I. Hagen og alle andre vite hva Nobelkomiteen mener om nettopp dette.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂