Facebook har mistet en høyprofilert partner for kryptovalutaen Libra da PayPal fredag kunngjorde at betalingsselskapet dropper prosjektet.

Veletablerte PayPal dominerer på nett og kunngjorde sin avgjørelse etter at amerikanske markeder stengte fredag. I en pressemelding bekrefter PayPal at det er ute av Libra Association, men uten å oppgi årsaken.

– Vi er støtter fortsatt Libras ambisjoner og ser fram til fortsatt dialog om måter å samarbeide på i fremtiden, sa PayPal. De understreker videre at selskapet fremdeles anser sitt langvarige og verdifulle partnerskap med Facebook som svært viktig.

Ifølge blant andre Bloomberg tidligere denne uka har sterk politisk motstand skremt flere mulige partnere ut av prosjektet.

Ifølge flere medier vurderer også Visa, MasterCard og Stripe å trekke seg fra Libra-prosjektet.

Facebook la fram planene om Libra i juni, da med 28 partnere og ambisjoner om å øke dette til 100. Med i Libra-nettverket var kjente betalingsselskaper som MasterCard, Visa og PayPal. I tillegg deltar selskaper som eBay, Booking.com, Spotify og Uber. I etterkant har flere regjeringer, norske Datatilsynet og Facebook-kritikere, gjort det klart at de er skeptiske til valutaen. Libra er ventet å bli lansert i løpet av det første halvåret i 2020.

Libra-ansvarlig i Facebook, David Marcus, tar PayPals avgjørelse med tilsynelatende ro.

– Jeg kan fortelle dere at vi jobber oss veldig rolig og trygt gjennom de legitime bekymringene som Libra har vekket ved å bringe på banen diskusjonen om verdien av digitale valutaer, skrev Marcus i en tweet tidligere i uka.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂