Sakset/Fra hofta

Lederen for Verdens meteorologi­organisasjon (WMO) Petteri Taalas. Foto: Denis Balibouse / Reuters / Scanpix.

Hysteri fra skoleelever, politikere og livsfjerne aktivister har dominert «klimadebatten». De mest vanvittige påstander har fått stå uimotsagt. Men nå synes ledende eksperter at det får være nok vrøvl. Det er på tide.

Spådommene om dommedag har kommet som perler på en snor i klimasaken. Barn blir livredde og skulker skolen for å «brøle» ut sin angst. Mens diverse kyniske politikere, aktivistgrupper og uetiske kvasiforskere står i kø for å utnytte denne galskapen til siste trevl.

For her er det både penger (bevilgninger), posisjoner, ære og ikke minst velgere å hente for den som spiller med og skummer fløten av den elleville galskapen.

Mistenkeliggjøring og hets

Men endelig har nå seriøse vitenskapsfolk sett seg lei av disse overdrivelsene og skremslene. De har begynt å reagere på hvordan deres forskning er blitt grenseløst misbrukt og tatt ut av alle proporsjoner. Flere har sagt tydelig fra.

Men slike «avvik» aksepteres ikke av de rettroende. Kvasiekspertene, aktivistene, de «grønne» politikerne og ikke minst den totalt ensidige pressen jobber på høytrykk med å mistenkeliggjøre og hetse alle og enhver som opponerer mot vedtatte «sannheter».

Etter hvert som stadig «tyngre» fagpersoner slår i bordet og vil ha slutt på tullpratet om klimaet, blir det imidlertid stadig vanskeligere for koalisjonen av skremselsforkynnere å føre folk bak lyset.

En av de siste vitenskapsmenn som sier stopp, er slett ingen hvem som helst, og vel verdt å lytte til.

Verdens meteorolog-sjef sier nok er nok  

Det er generalsekretær Petteri Taalas i Verdens meteorologiorganisasjon (WMO) som i et intervju advarer mot den alarmistiske mediedekning av klimaendringer. Han mener dette har sporet helt av.

Taalas er faktisk «sjefen for alle meteorologene» i verden, og er antagelig ikke en person det er så lett å ignorere for skremselshysterikerne. Skjønt, de greier det nok.

Intervjuet er gjengitt på nettsiden til organisasjonen Klimarealistene ,  og har fått internasjonal oppmerksomhet.  Taalas går sterkt ut mot nyhetsmediene for å ha skapt ubegrunnet angst, og han advarer mot grønne dommedagsprofeter og klimaekstremister.

Hos Klimarealistene skrives det blant annet følgende:

«I et intervju med finsk presse 6. september ber Talaas om at mainstream media blir mer kritiske, og særlig ønsker han en mer mangfoldig presentasjon av alle sider i klimadebatten.»

Hører dere, NRK, VG, TV2, Dagbladet, Aftenposten (ikke minst!) og alle andre som løper i flokk for så spre skremsler dag ut og dag inn? Skal dere snart begynne å opptre som en seriøs presse?

Her det klippet noen flere sitater fra saken på Klimarealistenes side:

   «Kritikken er mye rettet mot finske medier, men alle som følger litt med er klar over at media både i Norge og Sverige er enda mer useriøse enn i Finland», skriver Klimarealistene, og fortsetter:

  «Talaas er svært klar på at vi ikke står ovenfor noen endetid og at befolkningen ikke trenger å redusere sin levestandard .Han advarer mot dommedagsprofeter og ekstremister, og påpeker at de grønneste har misbrukt rapportene fra FNs klimapanel».

-Religiøs ekstremisme

Taalas uttaler selv dette:

“The IPCC reports have been read in a similar way to the Bible: you try to find certain pieces or sections from which you try to justify your extreme views. This resembles religious extremism.»

Det som refereres her kan vel neppe kalles annet enn en temmelig knusende salve mot klimahysteriet. Spesielt bør jo dette være interessant for det klima-misjonerende fagmiljøet hos NMI (Norsk meteorologisk institutt) og andre meteorologer i Norge.

Man kan eksempelvis lure på hvordan meteorologene på Blindern i Oslo og værmelderne i TV2 vil stille seg til at generalsekretæren i deres egen, internasjonale organisasjon nå knuser de mytene de så ivrig har spredt i til et norsk publikum de seneste årene.

Kan vi vente oss en unnskyldning fra disse miljøene?

Det er antagelig å tro på julenissen. Det kommer nok heller bortforklaringer – eller taushet.

Men de burde faktisk tenke litt over hva «sjefen» sier. Det er en grunn til at det er han, og ikke noen av dem, som leder Verdens meteorologiorganisasjon WMO.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også