Nytt

Sint varaordfører «advarer mot gruppetenkning»: – Så ulike typer innvandringsbakgrunn avgjør hvor kriminell du er? Jeg er ikke interessert i folks hudfarge, sier Kamzy.

Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam er rasende, hun er «ikke interessert» i å vite hvor kriminelle innvandrerne i Norge er: – Fader, jeg er sint!

Varaordfører Gunaratnam (Ap), mer kjent som Kamzy, er ikke interessert i tallene som viser at innvandrerne er overrepresentert i nesten samtlige typer kriminalitet – og svært kraftig overrepresentert i kategoriene «ran og utpressing», «mishandling i nære relasjoner», voldtekt og «grov kroppsskade, drap og drapsforsøk», som Document kunne avsløre tidligere i dag:

SSB: Innvandrere mer kriminelle enn nordmenn i 123 av 128 typer lovbrudd

– Fader, jeg er sint!

Dagbladet har gitt Kamzy tilgang til SSB-statistikken. Hun reagerer sterkt på at Fremskrittspartiet har bestilt tallene og bruker dem i valgkampen:

– Fader, jeg er sint! Jeg er ikke interessert i disse tallene. Jeg er opptatt av å hjelpe folk i Oslo til å leve best mulige liv. Vi har ikke noe behov for å sette folk opp mot hverandre. Dette er våre barn, det er våre folk. Jeg snakker ikke om somaliere eller tamiler, jeg snakker om barnehageplasser, AKS, flere lærere og flere veier inn i arbeidslivet. Da blir folk en del av fellesskapet, sier en engasjert Ap-Kamzy.

Hun spør hva Frp vil gjøre med tallmaterialet.

– Jeg har til gode å se tiltakene Frp har kommet med. Fram til de kommer med tiltak, kan de leke med tallene på kontoret sitt.

Helgheim: – Redusér innvandringen

Det aller viktigste og beste tiltaket for å bedre integreringen er å redusere innvandringen, svarer Jon Helgheim, innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet.

– Vi må kurse alle offentlig ansatte som har kontakt med barn i hvordan de avdekker og reagerer mot sosial kontroll og vold i nære relasjoner. Vi må også gjeninnføre straff for unge kriminelle slik at kriminalitet får konsekvenser, sier Helgheim.

Tall fra Danmark viser at selv om man justerer for alder, sosioøkonomisk bakgrunn og kjønn, så er ikke-vestlige kraftig overrepresenterte. Men når Dagbladets journalist spør Oslos varaordfører om ikke dette er interessant, får han svar på tiltale:

– Så ulike typer innvandringsbakgrunn avgjør hvor kriminell du er? Jeg er ikke interessert i folks hudfarge, og Frp har en retorikk som bidrar til at folk ikke blir integrert i samfunnet. Skal man telle folk hele tiden for å vise at de ikke er en del av oss, får man bare det resultatet Frp ønsker seg – at de ikke føler seg som en del av det norske folk, sier Kamzy Gunaratnam.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også