Kommentar

Svensk politi har sendt ut fantombilde av en afrikansk-utseende voldtektsmann. Dermed bryter politiet et uskrevet tabu. Politiet unngår systematisk å gi signalement på gjerningspersoner. Her har man laget et fantombilde, og mannen er i tillegg afrikansk. Det er dobbeltuvanlig. Foto: Politiet.

I følge statistikk som Frp har bestilt fra SSB, så er ikke-vestlige innvandrere overrepresentert i 123 av 128 kriminalitetskategorier. Arbeiderpartiets varaordfører Kamzy Gunaratnam i Oslo er ifølge Dagbladet «kraftig provosert» og «advarer mot gruppetenkning».

Fakta om innvandringens negative konsekvenser har i mange år vært forsøkt skjult, også fra SSB. I 2015 bestilte Frp statistikk fra SSB, men byrået ville ikke utarbeide kriminalitetsstatistikk basert på innvandreres opprinnelsesland, slik de gjør årlig i vårt naboland Danmark. Med ny direktør ble det i hvert fall en mulighet til å bestille statistikk, som i utgangspunktet burde ha vært åpen for allmennheten. Nå foreligger tallene, som blant annet viser at somaliere og afghanere er nesten fem ganger så ofte siktet for vold og mishandling som nordmenn. Korrigert for alder og kjønn er overrepresentasjonen tregangeren, ifølge Jon Helgheim i Frp. Statistikken som er framlagt, viser at det er i den groveste kriminaliteten ikke-vestlige innvandrere har størst overrepresentasjon.

Mandagens kommunevalg ser ut til å sikre de rød-grønne flertall i Oslo i ytterligere fire år. Varaordfører Kamzy Gunaratnam sikrer nok også faktaresistens og raskere vei mot svenske tilstander. Gunaratnam under høring om ungdomskriminalitet i Oslo Rådhus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Oslos varaordfører er rasende: «Fader, jeg er sint. Jeg er ikke interessert i disse tallene. Jeg er opptatt av å hjelpe folk i Oslo til å leve best mulige liv. Vi har ikke noe behov for å sette folk opp mot hverandre. Dette er våre barn, det er våre folk. Jeg snakker ikke om somaliere eller tamiler, jeg snakker om barnehageplasser, AKS, flere lærere og flere veier inn i arbeidslivet. Da blir folk en del av fellesskapet,» sier hun til Dagbladet.

Brochmann-utvalget og Perspektivmeldingen har utelatt overrepresentasjonen som enkelte landgrupper har i kriminalitetsstatistikken, de har tatt utgangspunkt i at konsumet av offentlige tjenester er likt uavhengig av landbakgrunn – noe som i seg selv gir et stort overforbruk av offentlige tjenester hos innvandrere. I tillegg kommer de menneskelige kostnadene knyttet til kriminalitet. Det er heller ikke kjent utfra denne statistikken hvem som hovedsakelig er ofre for den grove kriminaliteten.

De neste fire årene vil nok de klare fakta som denne statistikken avdekker bli lagt godt lokk på, og veien mot svenskefella blir kortere. Sverige rystes av stadig kraftigere eksplosjoner , antall skyteepisoder er rekordhøyt – 44 personer ble skutt og drept i fjor – 500 drapssaker er uløst. Senest for ett par uker siden ble to kvinner skutt, den ene på åpen gate med sitt lille barn på armen – og i dag ble en kjent advokat funnet skutt i hodet og brystet i sentrale Stockholm.

I årevis la medier og politikere lokk på utviklingen i Sverige, nå er det nesten ikke mulig å holde det dystre bildet og de tragiske hendelsene skjult lengre. Den organiserte kriminaliteten og gjenger og klaner av utenlandsk opprinnelse har festet grepet i vårt naboland. Nærmest daglig har svenske medier rapportert om voldtekter denne sommeren, og senest i går frigjorde svenske medier et fantombilde av en etterlyst serievoldtektsmann, av afrikansk opprinnelse.

Fantombilde produsert og publisert av svensk politi.

Må den alvorlige kriminalitetsutviklingen virkelig nå svenske tilstander før politikere som Gunaratnam klarer å forholde seg til fakta?

https://www.nrk.no/nyheter/skyting-og-krim-i-sverige-1.12463177

 

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også