– Vi ønsker at man skal se alle ytelser husholdningen får under ett. Dette skal ikke kunne overskride en helt vanlig inntekt, sier Frp-nestleder Sylvi Listhaug. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Fremskrittspartiet etterlyser et tak for sosialhjelp en person kan motta – som er lavere enn en vanlig norsk lønn, skriver Dagbladet.

Av tall Frp har bestilt fra Statistisk sentralbyrå (SSB), går det fram at blant innvandrere fra Afrika i aldersgruppen 18–66 år, får 32 prosent sosialhjelp. Blant somaliere, som er den største gruppen innvandrere med ikke-vestlig bakgrunn i Norge, fikk 42 prosent sosialhjelp i 2017.

– Det er rett og slett ikke rettferdig, for det skal lønne seg å jobbe, sier Frp-nestleder Sylvi Listhaug til Dagbladet.

– Vi ønsker at man skal se alle ytelser husholdningen får under ett. Dette skal ikke kunne overskride en helt vanlig inntekt. Du skal ikke få mer i ytelser og tjenester enn hvis du jobber, fortsetter Listhaug.

Det er første gang SSB utarbeider statistikk over mottatt sosialhjelp basert på innvandrernes hjemland. Tallene viser ikke hvor mye sosialhjelp hver enkelt fikk utbetalt, og man telles med også om man bare har fått hjelp med en strømregning i løpet av året.

I den øvrige befolkningen mottok 3 prosent sosialhjelp i 2017.

SSB skrev tidligere i år at mens sosialhjelpsbehovet etter fylte 40 år viser en raskt synkende tendens i befolkningen ellers, holder nivået seg stabilt blant innvandrere fram til 67 år.

 

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her


Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂