Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam (Ap) var den kandidaten som ble strøket fra valglistene nest mest, kun slått av statsministerkandidat Støre. Nå hevder hun at dette handler om «holdninger».

2248 velgere strøk Kamzy Gunaratnam fra listene. Tilsvarende tall for Jonas Gahr Støre var 3523.

Ap-politikeren, som er best kjent som Kamzy, har forklaringen. Hun skriver på sin Facebook-side:

Til de 2248 som strøk meg på stortingslista til Oslo Arbeiderparti – jeg skal også være deres stortingsrepresentant.

Tendensen er dessverre at minoriteter blir strøket oftere. Så vi får bare jobbe med holdningene i samfunnet.

Kamzy var med sin andreplass på listen et sikkert kort for Ap, og hun kom inn på Stortinget for første gang.

Men hun fokuserer altså på at et antall velgere har strøket henne fra listen, og forklaringen er holdninger mot minoriteter.

Kanskje det kan være andre grunner til at enkelte Ap-velgere ikke vil la seg representere av Kamzy?

Som varaordfører ville hun ikke at noen skulle regne på hva innvandrere koster. Begrunnelsen var at de allerede bodde i Oslo.

Hun ville dessuten legalisere cannabis og opprette statlige utsalg.

Kamzy ble rasende da sannheten om innvandrere og kriminalitet ble kjent. – Fader, jeg er sint!

Høsten 2020 uttalte hun følgende: «Vi står midt i en #metoo av rasisme.» Dette skulle løses ved mangfoldstiltak:

Etnisk profilering av politiet må bekjempes med en kvitteringsordning, mangfoldskompetanse i politi og justisvesen, flere med minoritetsbakgrunn i maktposisjoner – enhver institusjon bør ha en egen plan for hvordan den mangfoldige rekrutteringen skal skje. Flerkulturell kompetanse i helsevesenet, språkkompetanse i eldreomsorgen.

Det er vel fortsatt enkelte Ap-velgere som misliker denne formen for rasemessig profilering og innkvotering av alle som er født et sted som ikke er Norge?

Kamzy sutret deretter over «hvite, eldre mannfolk» som ikke ville at hun skulle bli ordfører. Kamzy gikk fullstendig woke og inntok offerrollen.

At hun selv ble valgt til tunge politiske verv i svært ung alder, er ikke nok for den ambisiøse og selvforherligende Ap-politikeren. Som elev på videregående ble hun i 2006 kvotert inn på Oslo Ap sin nominasjonsliste, og votert inn i Oslo bystyre som 19-åring.

Allikevel hevder hun at hvite, eldre mannfolk har begrenset hennes muligheter, etter at hun ble varaordfører som den yngste noensinne, og dessuten vararepresentant på Stortinget allerede som 25-åring.

Nå er hun valgt inn på Stortinget. Hun er 33 år gammel.

Woke-idiotiet til Kamzy fortsatte. Hun ville kurse offentlig ansatte i «strukturell rasisme». Men at innvandreres overrepresentasjon på kriminalstatistikken ble kjent, gjorde henne som nevnt rasende.

Kamzy var aktiv i «tankegodset bak»-bølgen i forkant av 10-årsmarkeringen for terrorangrepet 22. juli. Hun ville ha et nytt oppgjør om 22. juli, og anklaget Document for å undergrave tilliten.

Hun mener at ikke bare Document, men også HRS og Resett «… opptrer på en måte som undergraver tilliten mellom ulike grupper i samfunnet, som jeg mener er skadelig. I et mangfoldig samfunn er høy tillit ekstremt viktig, og disse aktørene trekker oss i motsatt retning».

«I et mangfoldig samfunn er høy tillit ekstremt viktig», sier Kamzy. Hvilket samfunn er ikke mangfoldig? Siden det er individer som skaper mangfold, er alle samfunn mangfoldige. Meningen er sikkert «flerkulturelt samfunn». Da blir det klarere.

Hvordan skal en norsk arbeider, la oss si en «hvit, eldre mann», få tillit til en såpass splittende politiker som Kamzy?

Kamzy er dessuten kjent for en nokså slitsom debattstil hvor hun fekter vilt med armene og sjelden slipper andre til orde uten stadige avbrytelser. Hun fremstår rett og slett som en svært lite sympatisk politiker på tv-skjermen.

Dessuten ble Støre strøket flere ganger enn Kamzy, og han kan vel beskrives som en hvit, eldre mann?

Er det helt utenkelig at de som strøk Kamzy fra listene, rett og slett ikke liker henne som politiker? Hvordan kan hun konkludere med at dette skyldes «holdninger» som minoriteter i politikken møter?

Personlig stemte jeg ikke på Ap. Men hvis jeg hadde hatt muligheten, så ville jeg strøket Kamzy fra listene ved enhver mulighet.

Ikke på grunn av etnisitet, hudfarge eller kjønn, men rett og slett på grunn av hennes politiske idéer, woke-pregede holdninger og slitsomme stil.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.