«Dere er sikkert mange der ute som følger med på voldsbølgen i Sverige, i likhet med meg, og føler kanskje på en indre uro?»

Slik innleder Kamzy Gunaratnam et Facebook-innlegg for et par dager siden. Hun innrømmer at Sverige opplever store problemer, men mener at Norge har sluppet unna fordi vi har gjennomført bedre tiltak på både kort og lang sikt, og derfor ikke har såkalte No Go-soner (selv om hun ikke bruker dette uttrykket).

Hvis vi bare utjevner forskjellene vil alt gå så mye bedre, sier Oslo-politikeren, som selv har vært en del av ledelsen for den byen i Norge som er absolutt hardest rammet av grov kriminalitet som skyting, knivstikking, vold og gruppevoldtekter.

Nå sitter hun på Stortinget for Ap.

Å utjevne forskjeller betyr i praksis at vi vanlige nordmenn, vi uspiselige som jobber, forsørger oss selv og betaler skatt, vi må bli fattigere. Dette inkluderer også de som etter et langt arbeidsliv nå nyter sin velfortjente tid som pensjonist.

For det er tross alt vår skyld hvis masseinnvandringen får negative konsekvenser. Det er vi som må bli flinkere på å inkludere de som kommer, som få av oss vanlige folk egentlig har invitert.

Det som skjer i Sverige har skjedd som følge av manglende inkludering over mange år. Jeg bruker ordet inkludering og ikke integrering – for dette er en debatt vi ikke skal redusere til etnisitet og innvandrerbakgrunn. Fattigdom, sosiale forskjeller og utenforskap er de store faktorene.

Men vi skal ikke være naive, sier naive Kamzy. Svaret er bedre inkluderingspolitikk, slik at afghanere og somaliere føler tilhørighet. Hvordan man skal få folk til å føle tilhørighet til en kultur de avskyr og ikke respekterer er dog vanskelig å forstå.

Gratis ditt og datt, som SFO/AKS vil også hjelpe, mener Kamzy. Men det er altså ikke gratis, noen må betale, og alle vet hvem som får regninga. Hvis hun selv opplever motgang er det selvsagt hvite, eldre mannfolk som har skyldes, ikke hennes egne mangler når det gjelder kunnskap, forståelse og sjarme.

Kamzy sutrer over «hvite, eldre mannfolk»

Dessuten har svenskene hivd utallige milliarder inn i lignende tiltak, og resultatet er komplett fiasko. Boller, brus og pizza hjelper ikke. Den myke linjen imponerer ikke kriminelle som er vokst opp i klankulturen, og kun forstår makt og vold. Hvorfor skal Norge lykkes bedre med same shit, new wrapping?

Arbeiderpartiet i regjering har økt politiets ressurser med fokus på synlig og nært politi, forebygging og mer penger for at vi skal sikre at straffesaker blir forfulgt og etterforsket.

Vi skal være harde mot kriminalitet, men enda hardere mot årsakene til kriminalitet.

På sin Facebook-side kommenterer Kjetil Rolness:

Denne dama er «tough on crime». Det ser du på bildet. Eller?

Men det er bare ord. Ord som tildekker virkelighet. Hvis du ikke skjønner årsakene til kriminalitet, og heller ikke vil forstå dem, så er du en politiker som heller fremmer enn hindrer utviklingen av svenske tilstander i Norge.

Kamzy Gunaratnam er så stor tilhenger av mangfold at hun helst ville sluppet å ha etnisk norske medelever da hun gikk på skolen. Mangelen på takknemlighet formelig oser fra Ap-politikeren.

Vi etnisk norske får regningen og må leve med problemene som rammer våre barn.

Les også:

Kamzy slår til igjen


Les også:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.