En underlig koalisjon av Labour og Tory-rebeller påførte Boris Johnsons regjering et nederlag tirsdag kveld og fremtvinger en debatt om en lov som vil forby Storbritannia å forlate EU uten en avtale.

Tory Rebels and opposition MPs have seized control of the House of Commons agenda after MPs voted 328 to 301 to bring forward a bill seeking to delay the UK’s Brexit date.

Motstanderne av Brexit har lagt alle hensyn til side for å stanse en hard Brexit. De vil pålegge regjeringen en tre måneders utsettelse. Da skal det forhandles, men vi har sett at EU ikke forhandler under slike betingelser. Som sjefforhandler Michel Barnier sa: Det blir ingen forhandlinger før dere har godtatt avtalen om utmelding.

Boris Johnson varslet at han vil legge frem et forslag om nyvalg onsdag. Han gjentok igjen og igjen at det var noe han gjorde med liten lyst, men det kan være det siste kortet han har igjen.

Johnson satser på at folk vil være så opprørt over parlamentet at de går mann av huse for å gi Boris et mandat til endelig å ta Storbritannia ut av EU.

BBC

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂