Tavle

På møtet fredag skal vi snakke om alle utfordringene vi står overfor: De problemene vi møter med sensur er også noe som berører leserne, ja alle politisk interesserte. Stadig flere lesere forteller at de er kastet ut av Facebook for rene bagateller eller nonsens.

Det er bare begynnelsen.

Det er fristende å krype inn i sitt hull og dra dyna over hodet. Men utsettelsen blir kortvarig.

Det som foregår er ikke noe som går over. Vi snakker om politiske motsetninger hvor den ene part er antagonistisk til den andre og ikke gir seg før motparten er utradert. Høyresiden, som demoniseres, har ikke slike holdninger, men tåler godt ulike oppfatninger. Det gjør ikke den progressive. Den blir stadig mer intolerant. Det er derfor en viss logikk i at den er alliert med en enda mer intolerant religion/politisk system.

Vi trenger også møtes for å vise at vi bevarer balansen. Store oppgaver venter også etter Bærum. Hvis vi ønsker å spille en rolle må vi vise at vi kan analysere det som skjer og tilføre nye tanker. Den rådende oppfatning klarer ikke det, men bruker en tragisk hendelse til å skremme folk til lydighet. Det er en kortsiktig strategi.

Christian Skaug vil snakke om Roger Scruton som er mer aktuell enn noensinne og opplever stor oppmerksomhet internasjonalt.

Document forlag har nettopp utgitt bok nummer to av ham: «Konservatismen».

Hvis den nåværende utvikling får fortsette, vil det overhodet være mulig å forstå hva konservatisme handler om i det nye Norge?

Hege Storhaug vil være til stede. Document har nettopp utgitt hennes bestselger «Islam. Den 11. landeplage» i ny utgave. Begge bøker vil være mulig å få kjøpt til spesialpris.

Red. vil snakke om truslene fra Big Tech og fra et politisk system som er desorientert og redd og tror at hatet forsvinner bare man snakker om det hele tiden og vedtar lover som straffer folk.

Hva er vårt svar på problemene? Filternyheter har nettopp innledet et samarbeid med Expo i Sverige. Begge er opptatt av å kartlegge høyresiden og gjør det uten distinksjoner. Filternyheter går på offentlige tilstelninger for å ta bilder av folk for å kunne henge dem ut. Det er en type kartlegging som ene og alene myndigheter skal drive med. Redox i Danmark har holdt på med det samme i lang tid. Når det kreves at politiet systematisk settes inn mot høyresiden er det ikke vanskelig å se for seg at dette vil være en kartlegging som får f.eks arbeidsmessige konsekvenser.

Men vi har ikke noe å skamme oss over. Svaret på denne sammenrottingen må være mer lys og luft og forsvar for tankefriheten.

Du skal først lære deg å holde munn, men til sist er det dine tanker de vil forandre.

Kom på møtet fredag i Seniorsenteret, Slemdalsveien 3.

Vi begynner kl 1800 denne gang.

Meld deg på her.