A blue inflatable boat carrying 65 people, about 34 miles from the Libyan coast according to Sea-eye, in this picture obtained from social media on July 5, 2019. Courtesy of Sea-eye/Social Media

Nok en tysk redningsbåt er på vei til den italienske øya Lampedusa. Med seg har de 65 personer, som fra bildene ser ut til å være unge, friske og raske afrikanske menn. «Redningsaksjonen» ble utført torsdag og organisasjonen Sea-Eye sier de har informert myndigeter i Italia, Malta, Tyskland og Libya.

Men havnen på Lampedusa er stengt, skriver Sea-Eye på Twitter. Italia har fått nok, i motsetning til 70 tyske byer som gjerne vil fylles opp av unge afrikanske menn. Salvini tillater ikke at forsyningsskip med migranter får legge til.

 

Sea-Eye gleder seg over å ha reddet 39 «mindreårige»:

 

Det ligger allerede en annen redningsbåt fra den italienske organisasjonen Mediterranea Saving Humans med 41 migranter og flyktninger utenfor Lampedusa som italienske myndigheter har nektet å legge til kai.

Den libyske kystvakten hadde tilbudt Sea-Eye å legge til i Libya, men det ville ikke Sea-Eye.

Salvini må sette inn sterkere skyts enn kystvakten, mener denne karen:

Reuters   DPA

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.