SVs hijabbkledde Marian Hussein hylles av begeistrede mennesker etter en rekke særkrav og spesielle tiltak for muslimer, som hun har fått fremme for Stortinget.

I mine øyne blir dette å sparke seg selv godt i ræva.

Problemet er at Hussein sparker ikke bare seg selv, men samtlige norske muslimer i ræva. Mye hardere enn noen fanatisk «UT»-tilhenger kunne klart.

Norske muslimer er en av utallige små grupper i dette landet. Jernbaneklubber, buddhistforbund, revmatikerforeninger, samiske duoddji-grupper, bergenske raspeball-foreninger, frimurerlosjer og old boys-lag.

Og også den eneste gruppen som ber om særtiltak og spesiell tilrettelegging for seg selv på bakgrunn av religiøs tilhørighet, for å kunne fungere normalt på lik linje med alle andre i det norske samfunnet.

Så godt som ingen andre religiøse grupper i Norge, slik som bl.a. min egen minoritetsreligion, ber om eller trenger slike særlige tilrettelegginger for å kunne fungere på lik linje med alle andre i Norge.

Tidligere har det stort sett bare vært funksjonshemmede som har bedt om særskilt hjelp for å kunne fungere i det norske samfunnet.

Jeg må si at med jeg med bakgrunn fra en herlig gjeng bestående av meg og en haug muslimske gutter og menn i et lite «film-nerd»-miljø – aldri før har tenkt på muslimer som mennesker som trenger særskilt tilrettelegging for å kunne fungere normalt i et vestlig samfunn som det norske samfunnet.

Mange av mine innvandringspolitikk-kritiske og islamkritiske meningsfeller hevder ofte nettopp det motsatte – at muslimer ikke er istand til å fungere i et vestlig samfunn, uten å få hjelp og særskillt tilrettelegging.

Når jeg argumenterer mot dette og sier at: Jo! Slutt å tulle – muslimer kan selvsagt leve i det norske samfunnet uten «hjelp»,
svarer de nå:

«Nei – se på disse som Marian Hussein, som selv ber om særskillt tilrettelegging for å kunne fungere i vårt samfunn. Muslimer kan ikke fungere i vårt samfunn uten hjelp. De sier det jo selv! Se!»

På grunn av folk som Marian Hussein, blir det nå vanskelig å argumentere for at muslimer er helt vanlige folk som kan fungere i Norge uten særskillte hjelpetiltak og særskillt tilrettelegging.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂