«Yellow light», pris: 42 000 kr.

Det er sjelden å se en så banal og uprofesjonell maleriutstilling som den Galleri Haaken på Tjuvholmen nå gir fritt spillerom. Christoffer Fjeldstad, som kunstneren heter, har faktisk mønstret der flere ganger tidligere, uten at det er synlige forbedringer. Man får inntrykk av at Fjeldstad aldri har forlatt barnehagestadiets lek med former og farger, der det etterstrebes enkle figurer og frisk fargelegging. Den eneste «skulpturen» på denne malerimønstringen, titulert «Parasol», gir oss et godt inntrykk i kunstnerens nærmest regressive kreativitet.

Galleriet har ikke så mye å si om kunstneren annet enn at han «er en visuelt utfordrende billedskaper som arbeider med motiver av det surrealistiske og tegneserie-liknende slaget». Her var det ikke mye å hente, bortsett fra påstanden om at Fjeldstad er «en visuelt utfordrende billedskaper». Der er jeg helt enig i, han er en utfordrende dårlig billedskaper. Både billedbyggingen/komposisjonen og fargebruken er på det kunstneriske primalstadiet. Det virker som om kunstneren ikke har lært noe som helst på Kunstakademiet, men bare satset på selvets grunn.

Christoffer Fjeldstad har langt igjen til å kunne gi bildene visuell fylde og tematisk tyngde. Han trenger å lære mye mer om billedbygging, motivisk disiplin og koloristisk dybde. Han synes å være helt uskolert i de mest grunnleggende prinsipper for maleri og bruken av visuelle virkemidler på kunstens områder. Tross alt må kunstverket inneholde en rekke spesifikke kvaliteter, som Fjeldstad ennå ikke har oppdaget.

«Parasol», pris på forespørsel.

«Soft», pris: 80 000 kr.

«Tank», pris: 15 000 kr.

Galleri Haaken:
Christoffer Fjeldstad, malerier
Varer fra 23/5 til 16/6, 2019

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.