Politi og demonstranter i Vollsmose i forbindelse med Rasmus Paludans besøk der den 30. mai 2019. Stillbilde: Lokal Eyes / Fyens Stiftstidende.

Det nærmer seg Folketingsvalget i Danmark den 5. juni, og en som ikke er skuggeredd i valgkampen, er Rasmus Paludan – grunnleggeren av partiet Stram Kurs, som ikke har gått av veien for å brenne Koranen.

Torsdag ettermiddag gjorde Paludan et forgjeves forsøk på å gjennomføre et politisk arrangement i Odense-forstaden Vollsmose, der flesteparten av innbyggerne har innvandrerbakgrunn.

Til tross for et massivt politioppbud kunne ikke Paludan engang gå ut av bilen han kom i, melder Fyens Stiftstidende. Stemningen var amper allerede før den kompromissløse anti-islamisten kom.

– Det der er sket er, at der er en masse mennesker, der har forsamlet sig ude i Vollsmose, og på nogle tidspunkter i løbet af eftermiddagen har der været noget uro og noget tumult derude. Både mellem de forsamlede, men måske også som en reaktion på at Rasmus Paludan ville komme til Vollsmose, siger Helle Kyndesen, politidirektør i Østjyllands Politi, der står for politiets indsats på stedet.

Hun fortæller, at politiet ud fra de oplysninger, de havde fået i løbet af dagen, af sikkerhedsmæssige årsager valgte at køre Rasmus Paludan væk fra Bøgetorvet, hvor han havde planlagt at tage hen.

Paludan fikk i stedet gjennomføre arrangementet sitt i Hindehøjen et stykke unna.

I Vollsmose ble to personer arrestert i forbindelse med urolighetene, der demonstranter støtte sammen med politiet. Deler av opptrinnene ble filmet av Local Eyes:

Fyens Stiftstidende skriver også at Paludan vil gjøre et nytt forsøk på å tale i Vollsmose fredag.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂