Hendelsene i Vollsmose/Odense har elementer av teater, som det er vel verdt å merke seg, for «elementene» er gjenkjennelige også fra norsk virkelighet, og vil garantert komme til anvendelse igjen.

Når noe dramatisk skjer som involverer innvandrere fra Midtøsten er det ofte vanskelig å etablere hva som foregikk. Den ene påstand står mot den andre. Hvis pressen av politiske årsaker støtter feks. den ene part, og føler feks. at muslimer følelsesmessig fortjener sympati, kan det bli vanskelig å finne ut hva som skjedde.

I dette tilfelle vet vi at man i Odense hadde et tivoli i anledning avslutning av ramadan. Da dukket det plutselig opp menn som åpner skudd. Voksne flykter. Det sies at noen glemte å ta med barna som ble sittende fast oppe i apparatene. En 26-åring ble såret og knivstukket. Han innlegges på sykehus.
Senere dukker en 70-80 menn opp på legevakten og krever den sårede utlevert. De smadrer legevakten. Politi på stedet føler seg så truet at de trekker våpen.

Senere går politiet til arrestasjon av seks menn i Vollsmose:

Efter at en større politistyrke i kampuniformer i går eftermiddags havde anholdt seks personer i opgang nr. 88 i Vollsmose-afdelingen Bøgeparken, hamrede en ophidset menneskemængde løs på politibilerne, da de kørte ud af området.

Da politiet var kørt, blev journalister og fotografer truet væk med stenkast, knive og køller.

Nogle af de unge havde maskeret sig, så de ikke kunne genkendes.

Forsøk på kupp

Når noe dramatisk skjer gjelder det å kuppe virkelighetsbeskrivelsen:

Nå påstås det av Vollsmoseboere at det ikke var to innvandrerbander som tørnet sammen:

Der har verseret rygter om at AK81, som er en støttegruppe for Hells Angels, skulle være indblandet og startet skyderiet ved Eid-festen på Vollsmose Torv.

Det afviser politiinspektør Bjarne Sørensen:

”Det her er udelukkende et opgør mellem araberbander. Det er i øjeblikket svært at sige hvilke. Der er flere af dem, siger han

Hvis AK81 hadde vært innblandet ville det gitt en annen PR-messig effekt. Det ville straks unnskyldt og relativisert innvandrernes vold.

Trusler

Men etter legevaktvolden og arrestasjonene, skjedde det noe som var like alvorlig og illevarslende:

Medens politiet var på vej ud med de seks anholdte, erklærede en selvbestaltet talsmand, Ahmed Mohammad:

”Hvis de ikke bliver løsladt i dag, garanterer vi ikke for, hvad der sker i Vollsmose. Vi kan ikke styre 3 – 400 ophidsede unge mennesker,” truede han. (BT)

Ifølge Fyens Stiftstidende er han næstformand i Familie-, Kultur- og Idrætsforeningen.

Dette er et forsøk på å tilrane seg makt. Det er å anvende en spent situasjon til å true rettssamfunnet til å gi etter for stamme- og hevnskikker.

Den selvbestaltede talsmannen later som han er en forhandler og mekler, men er i virkeligheten en minst like stor trussel som vandalene på legevakten.

Vi er ikke sikre på at alle i presse og forvaltning vil gjennomskue dette fremstøtet. Skal man ikke ta alt i beste mening? Får han ikke de unge til å holde seg i ro?

Man kan velge å lukke øynene, men voldsmennene og talsmannen spiller på lag: og den som blir utmanøvrert er rettssamfunnet.

Politiet tar trusler om å smadre Vollsmose alvorligt