Nytt

– Gi politiet flere maktbeføyelser når de patruljerer i Vollsmose, sier medlem av Odense Byråd for Socialdemokraterne, Mohammed Mansour, som sier han ikke orker mer etter at 60-80 menn bevæpnet med slagvåpen stormet inn på legevakten i Odense etter et sammenstøt mellom to arabiske grupper.

– Politikerne på Christianborg burde komme og se hvor utrygge beboerne i Vollsmose er, sier Mansour, som har bodd i det belastede boligområdet i 25 år, men nå overveier å flytte.

Efter at stribevis af politikere har fordømt gerningsmændene for drabsforsøget på en 26-årig mand og det efterfølgende voldsomme hærværk på skadestuen på Odense Universitetshospital, sender Mohammed Mansour en opfordring til Christiansborg:

– Politiet er nødt til at have flere beføjelser, så de for eksempel kan anholde unge, som kaster sten efter dem eller giver dem fingeren.
Her sker ingenting

– I Mellemøsten ville det føre til en anholdelse, men her sker der ingenting, og derfor har de unge ingen respekt for politiet, siger Mohammed Mansour.

Politiet mener imidlertid at den voldsomme episoden ikke er spesifikt relatert til Vollsmose, men like gjerne kunne skjedd andre steder i Odense.

Den vurdering er Mohammed Mansour uenig i:

– Når det gik så galt, så skyldes det, at vi trods masser af projekter ikke har haft held med at integrere de unge. Tiltagene har ikke været gode nok, og derfor er vi nødt til at finde ud af, hvor vi har fejlet og starte forfra, siger han.

Bare seks personer er så langt pågrepet for å ha deltatt i inntrengningen og raseringen av legevakten. Anholdelsene fikk rundt 100 innvandrergutter og -menn til å samle seg i Vollsmose og brekke opp brostein til bruk mot politiet, og selvutnevnte talsmenn truet med opptøyer i likhet med de omfattende opptøyene i franske forsteder i 2005 dersom ikke de pågrepne ble sluppet løs. Politiet var imidlertid massivt tilstede og ved midnatt var det rolig i bydelen.

Jyllands-posten går på lederplass hardt ut mot regjeringens berøringsangst i forhold til voldskulturen og kriminaliteten som har fått utvikle seg i paralellsamfunnene i danske forsteder.

Jyllands-Posten: Nødråb i Vollsmose: Giv politiet mere magt