Det er gledelig å kunne fortelle leserne at turen til Israel ble fulltegnet. Turen var vårt første prosjekt. Det er nå sannsynlig at det blir flere reiser.

Vi tenker Rom og norske historiske områder i England, Irland og Orkenøyene.

Gruppereiser tilbyr en sjelden mulighet til å bli kjent og mye godt kan komme ut av det. Red. skal selv være med. Jeg har ikke vært i Israel siden 1982 og mye har skjedd i mellomtiden.

Israel vil bli et viktig land for Document i fremtiden. Vi er glad for at Dagens tidligere redaktør Odd Sverre Hove deler sine ukentlige oppsummeringer av israelsk politikk med oss. Israel er et moderne, komplisert samfunn. Vi ser at mediene holder seg til overflatiske sjablonger som er flere tiår gamle.

Israel har faktisk mye å lære oss, hvordan vi lever med store befolkningsgrupper som står i motsetning til vårt eget samfunn. Det er en hårfin balanse norske myndigheter kunne ha mye å lære av.

Ikke bare det: Israel er seg smertelig bevisst betydning av tradisjon og røtter. Vi derimot synes mer opptatt av å rykke dem opp. Det er selsomt. Historien er blitt en rekvisitt. Slik er det ikke for jødene. Historien er en påminnelse om deres historiske rolle i regionen.

Norske medier unngår å beskrive den systematiske kampanjen mot Israel fra palestinsk side. En ny serie på TV, viser en onkel som lærer opp nevøen i hvordan han kan skyte jøder.

The series, called “Children of the Village Chief,» portrays Arab life in a “West Bank” village around the time of the creation of the State of Israel in 1948 until the 1980s, according to Palestinian Media Watch.

In one episode, a cherubic young boy asks his uncle to teach him how to use a rifle so he can shoot at “the Jews” if they come to his village. Happy to oblige, Uncle Ibrahim instructs his nephew to only aim at “the enemy,” whom the boy then again identifies as “the Jews.”

Er det mulig å forestille seg at Israel ville sluppet unna med noe slikt?
Men palestinerne gjør det. Og der for fortsetter de.

< Palestinian Authority TV Series Features Uncle Teaching Nephew How to Shoot at ‘the Jews’
 

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂