Innsatsleder Svein Arild Jørundland (t.v.) på området hvor politiet har sperret av et område på Grønland i Oslo og pågrepet en mann etter funn av bombeliknende gjenstand lørdag kveld. Politiet foretok en kontrollert sprengladning mot gjenstanden, og smell ble hørt.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Den russiske 19-åringen som er dømt for å ha hatt en hjemmelaget bombe på Grønland i 2017, ble lørdag sendt ut av Norge, ifølge TV 2.

Flyet hadde avgang klokken 13, ifølge TV 2s kilder.

Justisdepartementet vedtok i november at 19-åringen var en fare for grunnleggende nasjonale interesser og skulle utvises fra landet. Russeren saksøkte staten for å få omgjort vedtaket, men vant ikke fram.

Oslo tingrett konkluderte i begynnelsen av mai at utvisningsvedtaket mot 19-åringen er gyldig. 19-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, sa da til NRK at dommen trolig ville bli anket.

19-åringen ble i september i fjor dømt til ti måneders fengsel av Høyesterett etter at han ble tatt med en hjemmelaget bombe på Grønland i Oslo i 2017.

Oslo tingrett mener russeren har blitt ytterligere radikalisert siden den gang og mener det er risiko for at han vil begå eller medvirke til terror i Norge.

Kjøp billetter til Katie Hopkins her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂