En mann i 20-årene er siktet etter skyting mot et bolighus på Nordstrand tirsdag kveld. Han er tidligere dømt for å ha oppbevart en hjemmelaget bombe. Den andre personen som er pågrepet er en kjent svensk gjengprofil.

Ingen ble skadet i hendelsen, skriver Dagbladet. Den svenske gjengprofilen skal være i 30-årene, og er ifølge Dagbladets kilder være en av den indre sirkelen i det kriminelle Shottaz-nettverket. Han er tidligere dømt for flere narkotikaforbrytelser i Sverige.

Den «svenske» gjengkriminelle har også to mindre dommer på seg i Norge.

I august ble mannen i midten av 30-åra dømt til å betale 12 000 kroner i bot for å ha slått eller dyttet en vekter i forbindelse med en slåsskamp i Oslo sentrum.

Han er også bøtelagt med 23 000 kroner for å ha brutt karantenereglene under covid-utbruddet i mars 2021.

Mannen i 20-årene som er pågrepet er også tidligere dømt en rekke ganger.Han stiller seg uforstående til siktelsen, ifølge hans advokat Daniel Storrvik.

Mannen ble seinest i januar i år tiltalt for det samme han er siktet for nå, ulovlig befatning med skytevåpen.

I 2021 ble han dømt for å ha oppbevart en IED, en improvisert eksplosiv innretning.

Selv om bomba ikke inneholdt mye sprengstoff, var den allikevel skadelig siden den var ladet med småstein og splinter, ifølge dommen fra Sør-Rogaland tingrett.

Mannen oppga i sin forklaring at han oppbevarte det for en nabo og at han trodde det var et slags hjemmelaget fyrverkeri.

Ut fra hva Dagbladet skriver er skyteepisoden et tegn på at blodhevnen er på vei også til Norge. De har vært i kontakt med kilder i det kriminelle miljøet i Oslo, som sier at det tidligere har vært en kodeks om at familier ikke skal røres, og at denne hendelsen er et tegn på en ny retning.

Motivet for skytingen er trolig en voldsepisode i Oslo i vår.

Familien hans skal ha vært hjemme da skuddene ble avfyrt mot boligen som ligger i et rolig villastrøk på Nordstrand.

– Det er et signal, sier en kriminell kilde til Dagbladet.

Det var sent tirsdag kveld ble skutt mot et hus og en bil i Rosendalsveien, en rolig villavei på Nordstrand i Oslo. De to skuddene kom fra en forbipasserende bil.

Dagbladet skriver ikke noe om hvilket statsborgerskap eller etnisitet mannen i 20-årene har.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.