Onsdag kveld ble to menn pågrepet etter at det ble løsnet skudd mot et hus og en bil på Nordstrand i Oslo tirsdag kveld.

De to mennene ble pågrepet på en gård i Vestfossen, skriver Avisa Oslo.

Torsdag kveld bekrefter leder for Etterretning og etterforskning (FEE) ved Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, at det ble skutt med hagle mot huset.

– Det er per nå ikke noe nytt. Begge de to siktede blir fremstilt for fengsling i morgen. Vi har god oversikt nå over hendelsen, og er tydelig på at dette er helt uakseptabelt. Derfor har politiet satt inn masse ressurser på denne saken, sier Metlid til Nordstrands Blad torsdag kveld.

Hun forklarer, slik politiet har sagt flere ganger siden tirsdag, at det fortsatt er for tidlig å si noe om bakgrunnen for skytingen, men at politiet etterforsker bredt. Metlid vil ikke si om hendelsen er gjengrelatert.

– Det kan ikke politiet si noe om. Det vi kan si er at vi etterforsker om det kan være tilknyttet en konflikt, om det er personrelatert eller tilknyttet et miljø. Hva årsaken er kan vi per nå ikke si noe om.

To menn pågrepet etter skyting på Nordstrand

Etterforskningslederen forstår at når det blir skutt med hagle i et boligområde, så er det alvorlig.

– Svært alvorlig. Det skal være helt klart at skyter man i Oslo så vil man bli tatt og man vil bli straffet for det. Det er skremmende for et bomiljø og vi har full forståelse for at folk synes dette er ekkelt, sier Metlid, og legger til:

– Dette har ikke vært tilfeldig og det er ikke fare for andre. Vi er også opptatt av dette ikke skal bli noe som eskalerer og at dette er noe som medbringer nye hendelser. Derfor er det viktig at vi får tatt disse som står bak skytingen.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.