Gro Harlem Brundtland ville ikke si så mye om Sylvi Listhaugs tale i Drammen 1. mai, men hun sa nok til at VG kunne gjøre det til førsteside. Dermed får ordene sitt eget liv.

– Jeg tror ikke det gjør noe særlig godt inntrykk på folk. Det er et slags misbruk av noe som har med å samles om en del sentrale verdier, også skal de liksom prøve å lage sin variant som er i protest mot noe. Det er ikke så ålreit, sa Brundtland til VG.

– Men jeg har aldri kommentert det på noen måte, jeg har bare sett bort fra det. Jeg ville bare … vifte det bort.

Gros ord viser samme holdning som hun la for dagen i en uttalelse til Dagsavisen for en tid tilbake: -Folk tror ikke lenger på det vi forteller dem.

Underforstått: Hva slags tider er det vi lever i? De hører ikke på oss lenger.

Det utrolige er at Dagsavisen slo dette opp på første side. Avisen viste dermed at de ikke forsto hvor avslørende den var.

Hun blottla det som har vært Arbeiderpartiets autoritære side, og at det nå glipper. Folk hører ikke på dem lenger.

Det er i den konteksten man må se karakteristikken av Sylvi Listhaug. Gros ord forteller er at grepet glipper for Arbeiderpartiet og har gjort det lenge. Det gjør nok ekstra vondt at det er hennes wonderboy Jonas Gahr Støre som vrakes av velgerne.

Enda mer ubehagelig: Hvordan har Ap forvaltet disse verdiene? Kanskje det er partiet som ikke har forblitt lojal og trofast mot disse verdiene? Kanskje de bare er redusert til tomme honnørord?

Vi så ikke ett eneste tegn i 1. mai-talene til at noen våget å reise spørsmålet. Det gjør for vondt.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂