Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne knaller til mot Sylvi Listhaug i sin podcast. Faksimile, tusvikogtonne.no

Sylvi Listhaug omtales som «djevelens kvinne» av Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne. Komikerduoen mener det er Sylvi Listhaugs skyld at Tusvik har mottatt drapstrusler.

Bonde Tusvik sier at hun er blitt truet på livet etter «Handmaid’s Tale»-stuntet foran Slottet i forrige uke. I podcasten Tusvik & Tønne legger hun og kollega Lisa Tønne skylden for drapstruslene på Sylvi Listhaug.

Sigrid Bonde Tusvik forkledd som en karakter fra «A Handmaid’s Tale» foran slottet i forrige uke.

Demonstrasjonen hvor en skokk kvinner utkledd som figurer fra TV-serien «A Handmaid’s Tale» fikk Sylvi Listhaug til å reagere overfor TV 2:

– Bonde Tusvik og de andre i røde hetter sammenlikner en TV-serie som handler om politisk undertrykte kvinner som kidnappes, mishandles og tvinges til å være fødemaskiner for en herskeklasse som selv ikke er i stand til å bære frem egne barn, med endringer i abortloven som egentlig bringer praksisen som var gjeldende frem til 2016 tilbake, sier Listhaug.

Listhaug syntes «rødhettene» hadde feil fokus:

– Er dette virkelig den aller viktigste saken, for eksempel det med tidlig ultralyd? Er dette virkelig dette de skal stå på barrikadene for? Jeg skjønner at abortsaken er en følsom greie, men det finnes jenter i Norge som ikke får bestemme over eget liv, gifte seg med den de vil, være sammen med andre på egen alder, spille håndball og mangler grunnleggende rettigheter de har krav på.

(…)

– Når du går inn og ser hva The Handmaid’s Tale er for noe. Det er altså en serie som handler om politisk undertrykte kvinner som kidnappes, mishandles og tvinges til å være fødemaskiner for en herskerklasse som ikke er i stand til å bære frem egne barn. Når du sammenliker det med regjeringens politikk, så må du enten le eller gråte, sier hun.

– En saklig debatt hadde gjort seg, la Listhaug til.

Det er disse uttalelsene Sigrid Bonde Tusvik mener har ført til at hun har blitt truet på livet.

I podkasten forteller Bonde Tusvik at hun i forrige uke fikk følgende sms på sitt hemmelige nummer:

«Kanskje på tide du holder kjeft angående ting du ikke har noe med. Veit hvor du bor, og har både kniv og hagle. Du burde holde deg langt unna offentlig opptreden»

«En politiker med så mye slagkraft ikke bør gjøre dette», sier Tønne i podcasten:

– Hva slags menneske er hun. Hun vet jo at folk blir drapstruet når hun skriver det hun gjør. Hun går etter deg bevisst og ønsker deg alt vondt.

Komikerne mener drapstrusselen er direkte forårsaket av Sylvi Listhaugs uttalelser.

– Hun er virkelig djevelens kvinne. Jeg blir så sint på henne, fortsetter hun.

I en e-post til TV 2 skriver Sylvi Listhaug:

– Jeg har registrert at Tusvik og Tønne har kommet med en rekke karakteristikker av meg og mine intensjoner. Dem om det. Jeg ønsker absolutt ingen noe vondt, men jeg vil at vi skal kunne diskutere det at Tusvik kom med en svært drøy sammenlikning, skriver Frp-nestlederen i en epost til TV 2.

Listhaug påpeker at hun selv har levd med politibeskyttelse i flere år da hun var statsråd

– Tusvik og Tønnes karakteristikker av meg bidrar ikke til et respektfullt ordskifte, men det er mulig det gjelder andre regler for dem enn for andre, skriver Listhaug.

Hun tar avstand fra drapstruslene, men skriver at ansvaret ligger hos de som fremsetter dem.

Listhaug påpeker at Bonde Tusvik brukte ekstreme virkemidler, «de sammenliknet regjeringen med en serie der herskerklassen kidnapper, voldtar og mishandler kvinner og bruker dem som fødemaskiner».

«Hun må forvente at det kommer reaksjoner på dette.» skriver Listhaug.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.