Kommentar

Globalistene som ikke vil vedkjenne seg konsekvensene av sin egen politikk, overlater initiativet til politikere som Trump. Trump har forstått at ordet «nasjon» blir meningsløst uten grenser. EU har avskaffet nasjonalstaten, og unnlatt å forsvare yttergrensene. Resultatet blir kaos og økende kriminalitet. I denne situasjonen undertegner EU Marrakesh-traktaten. Trump i Calexico, California, 5. april. Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Scanpix

Den som hørte Arbeiderpartiets nye nestleder Bjørnar Skjæran i Politisk kvarter, måtte bli betenkt: Skjæran benektet at det hadde skjedd noe linjeskift i oljepolitikken på helgens landsmøte. Alt var i sin skjønneste orden, hevdet han. Arbeiderpartiet var til å stole på.

Programleder Bjørn Myklebost ga Skjæran sjanse på sjanse: Hvordan kunne Fagforbundet rykke ut og ta avstand fra vedtaket hvis alt var som før? Skjæran lot som han ikke forsto spørsmålet, eller kanskje forsto han det virkelig ikke?

For da Myklebost påpekte at Ap med helgens vedtak har gitt fra seg et viktig forhandlingskort til SV og Rødt når eller hvis de skal danne regjering, svarte Skjæran også da at det var ingen fare: Alt kom til å fortsette som før.

Var dette troverdig? Ville SV og Rødt finne seg i at Ap ignorerte sitt eget vedtak og forlangte at de skulle late som om intet hadde skjedd?

Skjæran er enten uerfaren eller ikke den skarpeste kniven i skuffen. Næringsminister Thorbjørn Røe-Isaksen behøvde ikke anstrenge seg særlig for å innkassere poeng. Men Skjæran oppfattet heller ikke at han nå gikk over til å dumme seg ut, da han sa til Isaksen at han ikke hadde peiling. Det var han selv som hadde vært på landsmøtet og som visste hva som hadde foregått.

Seansen var pinlig. Ap var en gang «ørnen» blant partiene. Dette var ikke engang en spurv. Det var en skadeskutt høne.

Står det virkelig så dårlig til med Arbeiderpartiet?

Det gikk ikke særlig bedre da innvandringspolitisk talsmann Eirik Sivertsen på fredag møtte Sylvi Listhaug for å snakke om asyl og migrasjon.

Sivertsen forsøker å ri flere hester på en gang, slik det reflekteres i helgens vedtak: fjerne ordet «streng», men likevel insistere på å bruke ordet som honnørord.

Vinden i Europa har snudd, men venstrefløyen går mot venstre, også på innvandring, på religion (les: islam) og på miljø. Ap blir revet i to: Partiet merker at grunnen beveger seg, men vil også være mer «ekte» og gå mot venstre.

Raymond Johansen snakket kniv og gjenger i Oslo i Politisk kvarter torsdag, og fikk seg til å si at de som før var kriminelle, nå satt og «bygget CV-er». Hadde disse politikerne vært fra FrP, ville de blitt revet i filler av mediene. I stedet forsøkte den nye justisministeren, Jøran Kallmyr, å være på parti med Raymond.

Raymond har en egen evne til å si dumme ting. Kallmyr jatter med. Har han ikke forstått at de er konkurrenter og motstandere?

Over hele Vesten skjer det samme: Venstresiden går til venstre, og folk flest går til høyre.

Verst er faktisk Demokratene i USA. Der er det blitt helt vanlig å sammenligne Trump med Hitler. Før eller siden kommer denne retorikken også til Europa.

Ta deres favoritt Beto. Han har kastet alle hemninger. Sist torsdag, under et besøk i Iowa, sammenlignet han Trump med Hitler. Han finner en flik av virkeligheten han kan bruke, nemlig Trumps ord om den ekstremt brutale banden MS13, og later som om Trump snakket om alle latinos.

O’Rourke continued: «Seeking to ban all Muslims, all people of one religion, what other country on the face of the planet does that kind of thing? Or in our human history? Or in the history of the western world? Because they are somehow deficient or violent or a threat to us? Putting kids in cages, saying that Neonazis and Klansmen and white supremacists are ‘very fine people’?»

«Now, I might expect someone to describe another human being as an infestation in the Third Reich,» he said. «I would not expect that in the United States of America.»

Mener Beto det han sier? Da konklusjonen på Mueller-rapporten ble kjent, var Betos kommentar at det var tonnevis av bevis på collusion. Han ignorerte 675 dagers etterforskning.

Men slik har også ledelsen av Demokratene i Representantenes hus oppført seg: De fortsetter med etterforskningen av Trump og hans nærmeste, både medarbeidere og familie. De skal nok finne noe!

De nekter også for at det er en krise ved grensen i sør, til tross for at grensekontrollen sier de er på bristepunktet.

Denne manglende respekten for ord er alarmerende. Politikk bygger på at man har et felles språk og noen felles referanserammer. Det vi nå ser, er et fullstendig sammenbrudd: Det finnes ingen berøringspunkter mellom Demokratenes/Hollywoods/Silicon Valleys verden og Trumps og Middle Americas.

Virkeligheten er den som bestemmer: Enten er det en krise på grensen, eller så er det det ikke. Folk ser det de ser. Selv ikke CNN, New York Times og Washington Post kan i det lange løp trylle bort en invasjon.

Trump sa at det er fullt i USA. Det er ikke plass til flere. EU er splittet langs de samme linjer. Salvini mener også at båten er full. Men jo lenger nord man kommer i Middelhavet, jo sterkere blir ropene på flere migranter blant venstrefløyen.

Det vanlige mennesker husker fra uken som gikk, er moren med barnevogn som ble voldtatt i Sem, og de to kvinnene som ble angrepet med kniv i Birkelunden på Grünerløkka i Oslo natt til søndag.

Dette er virkeligheten, som folk blir nødt til å forholde seg til.

De politikerne som velger ikke å forholde seg til den, har overraskelser i vente.

Folk flest har for lengst både måttet forholde seg til «overraskelsene» og forstått at politikerne ikke vil vite av dem.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.