Capitol Hill 5. februar 2019. Presidenten snakker til hele nasjonen. Hvis han klarer å representere nasjonen og forklare amerikanerne hvem de er på en måte som gir resons, forvandles talen til det den er ment å være: En hymne til American Greatness, en samling. Foto: Yuri Gripas/Reuters/Scanpix

Når Trump snakker om «greatness» så er det ikke bare materiell suksess, det er noe annet. Det er de verdiene Amerika ble grunnlagt på han snakker om: Life, Liberty and Freedom.

Det var flere øyeblikk i Talen om rikets tilstand som viste hva det handlet om.

Først var det New York City som vedtok en ny «reproduksjonslov» som avkriminaliserer abort i siste tredel av svangerskapet og tillater abort helt opp til fødselen. På toppen av det hele kan abort nå foretas av ikke bare leger, men også jordmødre og pleieassistenter.

Det gikk to uker så foreslo Demokratene i Virginia en tilsvarende lov. Nå var mediene og Republikanerne «på». De hadde forstått hvor radikalt dette var og potensielt selvskadende for Demokratene: Representanten Kathy Tran ble utspurt i detalj: Ville foreslaget åpne for at en fødende kvinne kunne ombestemme seg under fødselen – eller etter at barnet var født? Tran svarte ja på begge spørsmål.

Guvernør Ralph Northam (D) er barnelege. Han ble spurt om forslaget i et radiointervju, og svarte «slapp av, dette blir ivaretatt på ordnet måte». «Barnet blir født, barnet blir tatt hånd om og så vil kvinnen og legen sammen bestemme hva som skal skje», sa Northam. Det tok litt tid før det sank inn: Her satt en barnelege og fortalte at moren etter fødselen kunne bestemme om barnet hun nettopp hadde født skulle drepes. Dvs. slike ord bruker man ikke. Det heter «comfort care». Det var også ordet Northam brukte: barnet skulle være «comfortable». Dette er et annet ord for at man legger et barn inn på et rom og lar det dø av seg selv. Det dør av dehydrering.

Nå våknet ikke bare Republikanerne, men mange vanlige amerikanere: Dette var ikke abort, det var spebarnsdrap. Dette er slik man gjør i Nord-Korea og Kina.

Saken kom høyt opp på dagsorden og amerikanerne svarte spontant: -This is not who we are.

Retten til liv er skrevet inn i forfatningen. At det i det hele tatt skal være nødvendig å foreslå en lov som beskytter det svakeste av de svake: Et nyfødt barn, er en målestokk på hvor radikale Demokratene er blitt.

Trump lovte å legge frem en lov som forbyr abort i siste tremånedersperiode.

Det hjalp ikke Demokratene at Northam kom i søkelyset for en annen historie som falt svært dårlig ut: En skoleårbok fra 1984 med to figurer der den ene er utkledt som svart og den andre står med KKK-drakt. Northam forsøkte å vri seg unna: Det var ikke ham.

Demokratene bruker rasisme-anklager mot presidenten daglig. Her blir en av deres egne tatt i et stunt som en Republikaner aldri ville overlevd. Northam brukte selv rasisme-anklager mot sin motkandidat Gillespie i 2016.

Igjen sier amerikanerne: This is not who we are.

Trump sier han bryr seg. Han sier den illegale innvandringen er ute av kontroll. Illegale begikk 4.000 drap i fjor. Narkotikaen flommer inn. USA hadde 72.000 overdoseofre i fjor. This has got to stop, sier Trump og folk er enig med ham.

Det er ikke lenge siden Demokratene, inklusive Obama, sa det samme som Trump: Vi må stanse den illegale innvandringen og bygge en mur. Det ligger videosnutter ute på youtube der Obama sier det samme som Trump. Så hvorfor er de da så sterke motstandere av en mur? Er det fordi det er Trump som sier det? Trolig. Men betyr det da at Demokratene ikke bryr seg om at det er vanlige mennesker som faller som offer for illegale innvandrere?

Trump sa: De mest ivrige tilhengerne av åpne grenser er rike og mektige mennesker som selv lever bak høye murer og omgitt av sikkerhet på alle kanter. De overlater konsekvensene av deres politikk til vanlige mennesker.

Dette er gratis poeng som Trump bare kan plukke: Nancy Pelosi, George Soros, Barack Obama – du kommer ikke en gang i nærheten av deres boliger. Det er så lett å påvise deres dobbeltmoral. Likevel tror de at de skal slippe unna med å si at en mur er umoralsk? Tror de folk er dumme?

Men Demokratene forstår ikke de blir gjennomskuet av vanlige mennesker. De fortsetter ferden mot radikalisering.

Det siste året har Demokratene fått noen nye stjerner: Alexandra Ocasio-Cortez er ungdommelig og karismatisk. På rekordtid er hun blitt en megakjendis. Men selv liberale medier må spørre hvordan forslagene skal finansieres: Gratis helse til alle, også illegale, gratis universiteter. Bare disse er kostnadsberegnet til 32.ooo milliarder dollar over ti år. Det er en tredel mer enn statsgjelden, som ligger på 22.000 milliarder dollar.

Hvor skal pengene komme fra? Skatt på de rike. Ocasio-Cortez har foreslått 72 prosent skatt på alt over ti millioner dollar. De rike er blitt rikere også i USA. De tilhører vanligvis Demokratene. Men nå stopper de opp og nøler. To rike liberale, Michael Bloomberg og Starbucks-gründer Howard Shultz, har blåst av forslagene og kalt dem totalt urealistiske.

Ocasio-Cortez er også opptatt av grønt skifte. Hun sa for bare noen uker siden at verden vil gå under om 12 år hvis ikke noe drastisk skjer.

Med slike ideer forvandles Demokratene til en sekt, og det er det de er i ferd med å bli.

Kirsten Gillibrand er senator fra New York som har meldt seg på i kampen om å bli Demokratenes kandidat. Hun skiftet standpunkt da hun merket den radikale strømningen blant Demokratene og går nå inn for å legge den grensepolitiet ICE. En annen kandidat, Kamela Harris, satt i en kongresshøring og sammenlignet ICE med Ku Klux Klan.

Nå er valgkampen begynt. Disse utsagnene kommer tilbake og hjemsøker Demokratene og folk begynner å forstå at de er blitt nuts.

Radikaliseringen på Demokratisk side gjør at Trump fremstår som moderat. Når et MS-13 medlem trekker pistol på en perrong i New York City og det hele kan sees på youtube, blir de som går inn for åpne grenser blottstilt.

Nasjonal sikkerhet

Nasjonal sikkerhet er blitt den fremste oppgaven i alle vestlige land som følge av presset mot grensene, og det at man ikke lenger vet hvem som befinner seg i landet. Det er en helt uholdbar situasjon.

Nasjonal sikkerhet er grunnen til at Bibi Netanyahu har vunnet valg etter valg. Velgerne stoler på ham, ikke Arbeiderpartiet.

Demokratene er ved å plassere seg selv i en posisjon hvor vanlige amerikanere ikke stoler på dem.

Trump klarte å binde historie og nåtid sammen da han viste til tre veteraner fra D-dagen 6. juni 1944 som satt i forsamlingen. En av dem var med å befri konsentrasjonaleiren Dachau i 1945, og noen seter lenger bort satt en av dem han var med å befri.

Det er hva USA handler om, sa Trump. Dermed knyttet han sammen befrielsen av Europa, kampen mot nazismen, og forsvaret av jødene med forsvaret av det ufødte liv. Her går det en rød tråd. Man kan ikke velge og vrake i slike vitale spørsmål. Man må stille opp og det gjorde amerikanerne den gang. Det skal også vi. Det er det American greatness handler om, sa Trump.

Blir aldri sosialistisk

Nettopp fordi USA ble grunnlagt på respekten for liv og frihet og individets rett til å realisere sitt potensial, vil det aldri bli sosialistisk, sa Trump. Amerikanerne vil aldri godta at deres liv skal styres av en mektig stat som forteller dem hva de kan og skal.

Det er totalt uamerikansk. Trump brukte flere ganger uttrykket: Uamerikansk.

Det har en spesiell klang, for det går på hva amerikanerne er, hvilke verdier som har gjort America great.

Det lå under at Demokratene ikke lenger er amerikanske. De er blitt uamerikanske.

Unge lar seg friste

Venstrefløyen blant Demokratene går åpent inn for sosialisme og forbausende/sjokkerende mange unge tror at sosialisme er overlegent kapitalisme. De synes forskjellene er blitt så store og livet så besværlig at de gjerne hevner seg på de rike. Ta fra dem pengene.

Det vil selvsagt bare være som å tisse på seg når det er kaldt. Man blir ikke rik av å drepe høna som legger gulleggene.

Trump gjør noe annet: Han får høna til å verpe flere gullegg. I januar ble det skapt over 300.000 nye jobber. 5,5 millioner amerikanere er kommet i jobb. Sysselsettingen for svarte, latinos og asiater har aldri vært høyere. Samme gjelder kvinner. Det er skapt over 500.000 nye jobber i industrien, jobber som Obama sa var borte for godt.

Trump beviser at det er mulig. Amerikanere liker folk som får til ting og ikke gir seg.

På bare to år har den politikken Trump står for blitt sentrum. Av to grunner. Demokratenes radikalisering og fordi den økonomiske politikken har virket.

Trump har holdt sine løfter. Han akter også å holde løftet om muren. Noe annet vil være utenkelig. Når han fikk legge frem saken for folket er de enige med ham. Over 70 prosent av seerne var enig med presidenten.

En Rasmussen-måling viser at 48 prosent liker hans politikk.

Anti-Trump-mediene og Demokratene har rodd seg så langt utpå at de har fått et stort problem: Hvis de fortsetter vil de øke Trumps popularitet. Hvis de tar rev i seilene vil de måtte gi ham rett. I begge tilfeller taper de.

Trump har fått frem hva som er Amerika. I natt fikk han satt kjøtt på slagordet: Make America Great Again.

Nå begynner folk å skjønne hva han mener. Greatness er ikke skryt og tomme ord. Det er resultater. Det er omsorg for landet.

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂