Sakset/Fra hofta

Reza Alizada. Foto: Privat.

Dobbeltdrapssaken i Trondheim er spesiell i mer enn én forstand, gitt at tiden etter ugjerningene viste at de «enslige» asylsøkerne som ble drept, Nasratullah Hashimi (19) og Reza Alizada (17), ikke var enslige likevel.

Dette er noe man mistenker er regelen snarere enn unntaket, all den tid enslige unge afghanere vanskelig kan skaffe seg midlene til en reise til Europa på egenhånd.

Men det var altså en drapssak som gav eksempler på det til en offentlighet som har vanskelig for å forholde seg til den foranledningen til saken som handler om asylsvindel.

Dagbladet skriver i dag om familien til Reza Alizada:

Familien Alizada har allerede fått avslag på asylsøknaden, men har anket saken. Mens de venter, går tre av parets fire barn på skole i Trondheim.

– Vi sendte Reza til Norge for at han skulle få en framtid i et trygt land. Så blir han drept, og det har knust hjertet mitt. Nå er Reza begravet her, så da må vi også være her. Det er bare ved graven at vi får fred. Vi kan ikke dra herfra, sier mor Zia Gol.

Reza ble altså sendt avgårde.

Hvor mange andre har blitt sendt avgårde fra Afghanistan, for siden å få opphold i Norge basert på en løgn om noe helt annet?

Bak de titusener av asylsøknader som er innvilget i vårt land de siste tiårene, vil det utvilsomt befinne seg realiteter som ikke ville tåle dagens lys.

Man kunne ønske seg en granskning på massiv skala av alt det kriminelle uvesenet som asylmigrasjonen har vært omfattet med. Ideen er gratis.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.

Les også