Sakset/Fra hofta

Danmark er et meget polarisert samfunn, men på en annen måte enn det norske medier får frem. De holder seg bare med Carsten Jensen har mentalt stanset en en gang på 90-tallet.

Det er som regel lurest å forholde seg til virkeligheten, enten det er hjemme eller ute. Inger Støjberg og Danmark er ikke noe lokomotiv i Norden på innvandringsfeltet og Carsten Jensen er bestemt ikke noe orakel. De fleste dansker tåler ikke synet av ham.

Når NTBs Bibiana Piene blir med Listhaug til Danmark er det for å hindre at hun kan plukke poeng ved å kopiere danskene.

NTB må derfor fortelle leserne at Danmark er svinsk:

– Det eneste Norge kan lære av Støjberg, er å være menneskelig nedverdigende og ondskapsfull, sier Jensen til NTB.

NTB lurer på om Listhaug tar mål av seg til å etterfølge Siv Jensen. Jensen har hatt en slapp profil på innvandringsfeltet. Tar Listhaug mål av seg til å gå i danskenes fotspor?

For å legge slike spekulasjoner døde, velger Listhaug å skamrose Jensen. og sier et lederskifte ikke er på trappene. Ingen av delene lyder overbevisende.

– Siv Jensen er en fremragende leder, og jeg håper hun vil være med lenge. Jeg har alltid hatt et godt samarbeid med henne og har aldri kjent meg igjen i det bildet som mediene har prøvd å skape, sier hun.

Hvis Jensen hadde vært en fremragende leder ville ikke FrP ligget og vaket rundt 10 prosent. Under Jensens ledelse har FrP slukt kamel på kamel. Velgerne har falt fra eller blitt lunkne.

Det har ikke vært Listhaugs varemerke å rose noe opp i skyene som ikke holder mål. Da svekker hun sin egen stilling.

I en måling som Dagbladet gjorde i slutten av februar, sier bare 37 prosent av velgerne at de er fornøyd med Jensen, som har sittet 13 år som partileder. Men Listhaug tror ikke på at velgerne har gått lei.

– Jeg tror at velgerne ser at hun gjør en fenomenal innsats som finansminister, sier hun.

Piene bruker Danmarks rykte som et strengt innvandringsland til å skremme Listhaug med. Vil hun virkelig kopiere danskene?

Siden innvandringsminister Inger Støjberg tok over i 2015, er det iverksatt over 110 innstrammingstiltak, blant annet kutt i ytelser og økt bruk av midlertidig opphold.

Faktum er at Inger Støjbergs innstramminger for det meste går på detaljer eller er kosmetiske. Hovedlinjene ligger fast og innvandringen fortsetter.

Slik vil det etter alt og dømme gjøre under Listhaug også. Hun kalte enigheten med Venstre for historisk da taket på kvoteflyktninger ble hevet til 3.000. Danmark tar ingen kvoteflyktninger.

NTB og den norske liten skyver forfatteren Carsten Jensen foran seg. Jensen har i årtier dukket danskene og kalt dem de verste ting. Men i Danmark er det få som hører på Jensen. De er lei av hans tilsvining. Men den venstreradikale eliten i Norge synes det er stas når noen sviner til sitt eget land.

– Danmark er et lokomotiv i Norden når det gjelder å utvikle politikk på innvandring, sier Listhaug.

I stedet for skamros burde Listhaug kvittere med at norske medier bruker Enhedslisten som referanse når de skal si noe om Danmark. Enhedslisten er et venstreeekstremt parti med bånd til voldsvenstre.

Norske medier unngår omhyggelig å gjengi hvor ekstreme deres venner er.

Torsdag fortalte Dagbladet hva som skjedde da undervisningsminister Merete Riisager (LA) besøkte Ørestad gymnas. Hun ble møtt av en mobb elever som kalte henne ludder og hev gjenstander på henne. Statsråden måtte avbryte besøket.

Dagbladet hevder at skolens ledelse og elevene angret seg og ba om unnskyldning. Den underslår at Enhedslistens medlemmer av Folketinget roste overfallet på undervisningsministeren.

Ørestad gymnas er et gymnas for de bedrestilte. Da hører islam også med.

Både Listhaug og norske medier har et problem: Det står dårligere til i Danmark enn de bryr seg om å vite, og Carsten Jensen er en del av problemet.