Nytt

Psykologspesialist Heidi Wittrup Djup i Debatten tirsdag.

– Hvis far vil være med så er han hjertlig velkommen, sa psykologspesialist Heidi Wittrup Djup i Debatten på NRK tirsdag kveld. Hun refererte til IS-terroristene i Syria.

Wittrup Djup var en av flere som var invitert til å debattere hvordan Norge skal forholde seg til IS-terroristene og deres eventuelle barn.

Psykologspesialisten var særdeles klar på at barna straks må hentes til Norge, og at også terrorist-foreldrene er «hjertelig velkommen», som hun sa med ettertrykk.

Svaret kom etter dette spørsmålet fra programleder Fredrik Solvang:

– Skal de skilles fra foreldrene?

– Vi kan ikke reise ned, som du sier (henvendt til Engen-Helgheim, red. anm.), og kidnappe barn. Vi må sette hensynet til barna først. Og det som er viktig, er at vi ikke lar vårt ønske om å straffe foreldrene gå foran hensynet til små barn. Og så kan foreldrene tas med – mødrene, fortrinnsvis – til Norge, og så kan de bli straffeforfulgt her, i den rettsstaten som de da vil møte.

Jon Engen-Helgheim (Frp) imøtegikk psykologspesialistens argumenter.

– Hvorfor sier du mødrene, fortrinnsvis? Hva hvis far vil være med på laget, da? spør Solvang.

– Hvis far vil være med så er han hjertlig velkommen, men såvidt jeg har forstått så har jo mange av disse fedrene blitt drept, så her må vi jo se det store bildet. Det blir altfor passivt å sitte her og si at de må finne veien hjem selv.  Det har de ikke sjans til, og den flukten vil være livsfarlig for barna.

  • Se NRK Debatten (sitatet av Heidi Wittrup Djup fra omlag 9:40)

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.

Les også