Nytt

European Commission President Jean-Claude Juncker (R) speaks to Hungary’s Prime Minister Viktor Orban before the Eastern Partnership Summit session in Riga, Latvia, May 22, 2015. REUTERS/Ints Kalnins

EUs innvandringspolitikk truer Ungarns sikkerhet, advarer den ungarske regjeringen i en ny kampanje direkte rettet mot EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Juncker.

Den ungarske regjeringen la nylig en plakat ut på Facebook der Juncker er avbildet sammen med George Soros, den ungarskfødte finansmannen og filantropen som i løpet av de siste årene er blitt hatobjekt for høyrekrefter i en rekke land.

«Dere har rett til å vite hva Brussel planlegger å gjøre!» lyder teksten på plakaten.

Deretter advares det mot at EU ønsker å innføre obligatoriske asylkvoter, svekke medlemslandenes rett til å kontrollere egne grenser og liberalisere visumpolitikken, slik at det blir lettere å komme til EU.

«Regjeringen lanserer en informasjonskampanje om Brussels planer om å oppmuntre til innvandring. Alle har rett til å vite om de nye forslagene som setter Ungarns sikkerhet i grunnleggende fare», skriver regjeringen i Facebook-posten.

EU-kommisjonen slo tirsdag knallhardt tilbake.

– Den ungarske regjeringens kampanje er helt utrolig. Det er sjokkerende at en så latterlig konspirasjonsteori har nådd så bredt ut. Ungarere fortjener fakta, ikke fiksjon, sier EU-kommisjonens talsmann Margaritis Schinas.

Ifølge ham er det rett og slett usant at EU undergraver nasjonal grensekontroll. Og det er medlemslandene selv som bestemmer hvor mange lovlige innvandrere de vil ta imot, ifølge Schinas.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.