-Du har også en rett på å vite hva Brussel driver med, står det på plakaten med bilde av George Soros og Jean-Claude Juncker. EU-kommisjonen har gitt uttrykk for mishag over plakaten. Soros, som er ungarsk, finansierer NGO’er som motarbeider myndighetenes forsøk på å beskytte grensee. Foto: Bernadett Szabo/Reuters/Scanpix

Statsminister Viktor Orban lar seg ikke affisere av at partiet hans Fidesz ble suspendert fra den konservative gruppen i EU-parlamentet: De er uten kontakt med grasrota.

– Politikerne i Brussel lever i en boble. De bygger en byråkratisk Brussel-elite som har mistet kontakt med virkeligheten, sa Orban i et intervju med en statsstøttet radiostasjon i Ungarn i søndag.

Statsministeren ba lytterne stemme for Fidesz i EU-valget i mai, «for å vise folkene i Brussel at det som skjer i Ungarn, er det ungarske folkets vilje». Han la til at EU-politikken i Brussel ikke bør bli diktert av «partier som er på vei til venstre».

Den konservative partifamilien EPP gikk onsdag inn for å suspendere Orbans parti for det alliansen omtaler som «illiberal politikk». Vedtaket ble fattet med 190 mot 3 stemmer. En komité skal holde med øye med Fidesz og se om partiet tar grep som gjør at det kan komme tilbake i folden. /NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.