Nytt

President for EU-kommisjonen, Jean-Claude Juncker, truet torsdag kveld med å trekke seg, hvis hans stabsjef. Martin Selmayr,  blir fratatt jobben som generalsekretær for kommisjonen.

Det vakte sterke reaksjoner blant medlemslandene da det ble kjent at Selmayr hoppet over to trinn og ble uutnevnt til generalsekretær på et internt møte i februar. Selmayr hadde søkt på den ledige stillingen som vise-generalsekretær, en jobb han fikk. Men under møtet kom det frem at også generalsekretæren ville gå av. Der og da fikk Juncker møtet med på at Selmayr kunne gå direkte inn i toppstillingen, uten at den var utlyst.

Dette ble oppfattet som at Juncker kuppet stillingen til sin egen nære medarbeider.

But in a meeting with EU leaders on Thursday evening, Mr Juncker fumed: «If he goes, I go,» according to German magazine Der Spiegel.

Former Ukip leader Nigel Farage said he suspected the row, which has been dubbed «Selmayrgate» in Brussels, would end with Mr Juncker having his way as «the real power in the EU is with the Commission.»

Martin Selmayr er tysk jurist (47) og har et rykte som en bulldoser i Brussel. Han tar ikke et nei for et nei. Det gjelder også Brexit som han har betegnet som en stupid avgjørelse. Han har luftet tanken om en ny folkeavstemning når forhandlingsresultatet er klart.

‘If he goes, I go!’ – Jean-Claude Juncker threatens to quit in row over ‘monster’ Eurocrat promotion