Tavle

Vår sivilisasjon er i krig, sier den franske forfatteren og journalisten Éric Zemmour: Fienden utkjemper krigen ved å invadere, kolonisere og sette landet i brann. Invasjonen organiseres av makteliten, legger han til. Eufemismer som «flyktninger» og «migranter» endrer ikke på at det som skjer, kalles invasjon på fransk.

Makteliten har filosofiske, ideologiske og økonomiske grunner til å organisere invasjonen, fortsetter Zemmour. En ting er forestillingen om ubegrenset dyd og mennesker uten røtter, en annen det rent praktiske:

Globaliseringens vinnere i storbyene trenger nye tjenere (pizzabud, barnevakter, kelnere osv.), men deres eget folk vil ikke gjøre det mot luselønn. Så de skvises ut i periferien, mens det nye tjenerskapet, som finner den samme lønnen eventyrlig, flytter inn. For ikke å bli assimilert den andre veien, flytter de innfødte ut. Dette har nå pågått i tjue år, sier Éric Zemmour.

De gule vestene er også et symptom på ubehaget ved alt dette.

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.