Nytt

Det rødgrønne byrådet i Oslo ønsker å bruke pronomenet «hen» i det kommunale språket og sender nå spørsmålet ut på kommunal høring, skriver VG.

– Vi ønsker å skape norsk kommunal språkhistorie. Mangfoldet må få utvikle seg i takt med toleransen og respekten for det som er annerledes, sier byråd Tone Tellevik Dahl (Ap) overforVG.

Hun sender nå bruken av hen-ordet ut på høring til ulike instanser i Oslo kommune. Dahl mener det er på tide at kommunen henvender seg bedre til en tredje kjønnskategori og transpersoner i hovedstaden.

– «Skeive» blir ofte feilkjønnet i møte med kommune og myndigheter. Særlig når de mottar skjemaer eller skal skrive søknader, kan det oppleves som diskriminerende at de ikke har noe annet valg enn hun og han, sier Dahl.

– Dette handler om å være en mangfoldig by og anerkjenne innbyggerne som de er, sier Tellevik Dahl, som er byråd for eldre, helse og arbeid i Oslo.

Språkviter Sylfest Lomheim ved Universitetet i Agder er skeptisk.

– Etter mitt syn er ordet helt unødvendig og umodent ennå. Det er ikke noe problem å bruke et kjønnsnøytralt ord som vedkommende i kommunal bruk, sier Lomheim til VG.

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!