Oslo: Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) forsvarer såkalt positiv forskjellsbehandling. Det ansettes flest lærere ved skoler med stort mangfold og store behov. Allikevel vet vi at mangfoldet skal betraktes på som en ressurs.

– Hvordan skal byråden jobbe for dette fremover hvis det ikke står i budsjettet?

– Det nye byrådet har positiv forskjellsbehandling som ett av tre styringsprinsipper i skolen. Det betyr at vi setter inn mer ressurser og flere lærere på skoler som har store behov for det. Det må til for at alle skal få de samme mulighetene til å lykkes. Byrådet har sin egen lærersatsing på 200 flere lærere på 1.-4. trinn. Disse lærerne fordeles ikke flatt mellom skolene, men ansettes på skoler med stort mangfold og store behov. Veitvet skole har for eksempel fått fem ekstra lærere nå til skolestart, sier Tellevik Dahl.

Groruddalen.no