Selskapet Per Gynt Lodge på Vinstra, som har tilbudt seg å drive et særskilt mottak for voldelige asylsøkere vurdert som en trussel for sine omgivelser, har fått beskjed fra Utlendingsdirektoratet (UDI) om at de ikke får være med på anbudskonkurransen, melder Gudbrandsdølen Dagningen (GD) onsdag.

Avslaget bekreftes overfor lokalavisen av selskapets representant Pål Bentsrud. Men UDI er som vanlig sparsomme i sine meddelelser til omverdenen: Noen begrunnelse for avslaget er ikke gitt, og UDI vil ikke uttale seg til avisen.

Vinstras ordører Rune Støstad, som hadde motarbeidet initiativet til et mottak for voldelige asylsøkere i sin kommune, er fornøyd med resultatet:

– Dette er i tråd med mine ønsker, sier ordfører Rune Støstad til GD.

– Er det et press fra dere overfor UDI som har gitt dette resultatet?

– Nei det har ikke vært et press, men jeg har vært veldig tydelig i min tilbakemelding til UDI i hva jeg mente om denne saken. Jeg er svært glad for dette utfallet og jeg er også glad for at beslutningen kom så raskt, slik at det ikke spres unødvendig usikkerhet, sier Støstad.

Det er ennå ikke kjent hvor mange aktører som deltar i anbudskonkurransen om å drive det særskilte asylmottaket.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.