En demonstrant utenfor Venezuelas ambassade i Mexico by 23. januar uttrykker sin mening om Maduro: Undertrykker. Foto: Edgar Garrido/Reuters/Scanpix

Mens det venezuelanske folket definitivt har tatt farvel med Maduro, rykker diktatoriske regimer ut til hans forsvar.

Putin forsøkte for en tid tilbake å projisere makt da han sendte langdistansebombere til Venezuela. Hvis målet var å støtte opp under regimet, så var det for sent.

Russlands president Vladimir Putin mener Juan Guaidó og opposisjonen prøver å kuppe makten i Venezuela og at folkeretten er blitt brutt, ifølge en uttalelse fra talsperson Dimitrij Peskov.

– Innblandingen fra utenlandske makter kan føre til blodbad og lovløshet i Venezuela, hevder det russiske utenriksdepartementet i en uttalelse.

– Den ødeleggende innblandingen fra andre land, spesielt i denne ekstremt anstrengte situasjonene, er uakseptabel, heter det.

Russland har tidligere støttet Maduro både økonomisk og med våpenleveranser.(NTB)

Min bror Maduro, hold ut!

Erdogan er helt lyrisk i sin støtte. Folkemasser gjør ikke inntrykk på dem.. Erdogan er vant til å gå hardt frem mot demonstranter.

Også Tyrkia uttrykker støtte til Maduro og hans uttalelser om en sammensvergelse.

– Min bror Maduro! Hold ut, vi støtter deg, sa Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i en telefonsamtale med Maduro. Det opplyser Erdogans talsperson Ibrahim Kalin.(NTB)

Også Iran gir sitt besyv med.

Også Iran varsler at de støtter Maduro.

– Iran støtter regjeringen og folket i Venezuela mot ugyldige og ulovlige handlinger som kuppforsøk og innblanding fra andre land, sier talsperson Bahram Ghassemi i Irans utenriksdepartement.(NTB)

Man kan undres hva disse landene håper å få ut av å støtte et regime som ikke har sjans til å overleve. Ved å vise sin sympati, viser de hvem de selv er.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.