Venezuelas president Nicolas Maduro (høyre) i møte med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, 20. februar 2024.   Foto: AP Photo/Ariana Cubillos

To politikere som støtter Venezuelas opposisjonsleder Maria Corina Machado er pågrepet, mens det er utstedt arrestordre mot sju andre.

I Venezuela strammer president Nicolas Maduro grepet, og fører landet stadig lenger i retning av å bli et rent diktatur. Den politiske opposisjonen som fortsatt finnes i landet, får stadig mer ulevelige vilkår.

NTB-Reuters melder om saken.

Det er landets riksadvokat Tarek William Saab som opplyser om de seneste arrestasjonene av regimemotstandere.

Han anklager de to pågrepne politikerne, Henry Alviarez og Dignora Hernandez, for å ville mobilisere studenter og arbeidere for å gjøre opprør og destabilisere landet.

Det kan høres ut som om de pågrepne rett og slett har forsøkt å gjøre det en opposisjon er til for, nemlig å samle politisk støtte i befolkningen for sitt alternativ til dagens styre.

Blant dem det er utstedt arrestordre mot, er kvinnen som regnes som opposisjonsleder Maria Corina Machados høyre hånd, Magalli Meda.

Pågripelsene kommer få måneder før Venezuela avholder presidentvalg.

Machado ble med stort flertall nominert til opposisjonens presidentkandidat i oktober, men myndighetene har nektet henne å registrere kandidaturet.

Både hun og USAs utenriksdepartementet fordømmer pågripelsene og arrestordrene.

Denne politiske prosessen med å kneble opposisjonen forut for et valg, har en del til felles med hva man i senere tid også har sett i Russland, et land Venezuelas president Nicolas Maduro har nære relasjoner til.

Nettopp Nicolas Maduro var en av de første til å gratulere Vladimir Putin med seier i det svært omstridte valget i Russland.

I sin gratulasjon til Putin, sluttet Maduro seg dermed til en forsamling av ledere fra land som blant annet Iran, Nord-Korea, Kina, Cuba, Hviterussland og, underlig nok, India.

Enda mer underlig vil mange si det var at også pave Frans meldte seg på i denne buketten av alt overveiende despotiske gratulanter.

Presidentvalget i Venezuela finner sted 28. juli i år.

Maduro vil trolig vinne, basert på den politiske prosessen det nå legges opp til. Men spørsmålet er om han vil greie å måle seg med Putins 87,8 prosent.

Les også:

Vil fortsette vanstyret: Maduro klar til gjenvalg i Venezuela

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.