Sakset/Fra hofta

– Det er et paradoks, og bør være til ettertanke for Meland og VG, at det var de såkalte «alternativ media», som i stor grad lever på idealisme og crowdfunding, som satte dagsorden på en av årets mest diskuterte og kontroversielle saker, skriver Sylvi Listhaug i VG.

Listhaug svarer på anklager fra politisk kommentator i VG, Astrid Meland, som har beskyldt Frp for dobbeltspill i saken om migrasjonspakten.

Helt feil, mener Listhaug, som viser til  at Fremskrittspartiet har tatt dissens i regjeringen, og at Frp på Stortinget fremmet forslag om å avvise pakten. – Vi stod alene om å si nei, skriver Listhaug

«Meland forsøker å skape et inntrykk av at jeg og Frp har støttet FNs migrasjonsplattform helt siden 2016. Det er feil. I 2016 deltok jeg i den norske delegasjonen til FNs toppmøte om migrasjon i New York. Temaet kom på dagsorden i kjølvannet av migrasjonskrisen i 2015 og intensjonen var at hele verden må delta for å håndtere migrasjonsspørsmålet. Ikke bare landene i nærområdet som ofte får det største trykket og europeiske land som ble overveldet i 2015. New-York erklæringen fikk tilslutning fra alle FN sine nesten 200 medlemsland. Møtet var startskuddet for arbeidet med selve migrasjonsavtalen. Jeg mener det er en selvfølge at Norge skulle være med i forhandlingene.»

Man må kunne delta i en prosess uten å forplikte seg til sluttresultatet, mener Listhaug, og stiller Meland et retorisk spørsmål: «Eller mener Meland at en som deltar på en visning og skriver seg opp som interessent på eiendomsmeglerens liste, forplikter seg til å kjøpe huset? Man bør selvsagt ikke signere en erklæring om man ikke er fornøyd med resultatet.»

Situasjonen nå er en helt annen enn i 2016. Land etter land har trukket sin støtte til pakten, påpeker Listhaug.

Først lenge etter at plattformen var ferdig, 13. november i år, tok Frp dissens i egen regjering, skrev Meland, og hun la til:

«Det skjedde etter mye skriveri på innvandringskritiske nettsteder, som viste seg å være svært kritisk til Migrasjonsplattformen.

Da ble Frp det og.»

Et dårlig forsøk på å undergrave Frps engasjement, mener Listhaug, og legger til:

«Det er helt greit at Meland ikke liker de utradisjonelle mediene, men det er ikke greit at hun bruker det som et argument mot vårt engasjement i en viktig debatt. Vi tok stilling til innholdet i plattformen når den skulle behandles. Frp mente resultatet var dårlig for Norge, og at vi derfor ikke burde støtte migrasjonsplattformen.»

Listhaug gir «alternative medier» æren for å ha satt migrasjonspakten på dagsordenen:

«Hverken Meland, VG eller resten av de elitepregede tradisjonelle mediene har løftet en finger for å sette saken på dagsorden og informere befolkningen. FNs migrasjonsplattform var overhodet ikke på deres dagsorden før Frp tok dissens i saken. Det er et paradoks, og bør være til ettertanke for Meland og VG, at det var de såkalte «alternativ media», som i stor grad lever på idealisme og crowdfunding, som satte dagsorden på en av årets mest diskuterte og kontroversielle saker.»

 

Gi Document en julegave!

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

Eller betal til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt vipps-nummer er 13629

For å støtte oss via Paypal gå til vår Støtt Oss-side.

Les også