Nytt

Hvis Donald Trump ikke får med seg Demokratene på et forlik som innebærer 5 milliarder dollar til ferdigstillelsen av muren mot Mexico, vil han la føderale myndigheter gå i stå og be de militære bygge muren.

Trump og Mike Pence møtte Nancy Pelosi og Chuck Schumer i Det hvite hus tirsdag.

“I am proud to shut down the government for border security, Chuck,” Trump declared. Democrats have said that they will only go so far as to give Trump 1.3 billion dollars for border security funding in the latest spending bill, while Republicans have said the president must get at least 5 billion.

Trump tilbyr en pakke der 800.000 DACA-migranter får bli. Men han vil ha en reform av innvandringsloven fra 1965. Demokratene sier nei til en slik deal. De går under ingen omstendigheter med på å bygge muren mot Mexico.

Meningsmålinger viser at dette er Trump-velgernes fremste sak.

Det flommer narkotika inn over grensen og 72.000 døde av narkotika i fjor. Det er langt flere enn USA mistet i Vietnam-krigen.

 

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!