Benjamin Netanyahu twitrer at han støtter Donald Trumps vedtak om å bygge en mur mot Mexico. Netanyahu viser til sikkerhetsgjerdet Israel har bygget. Det stanser både terrorister og migranter.

Israel under Netanyahu er ved å bli Trumps viktigste allierte. Theresa May kan snakke om special relationship, men når det kommer til stykket distanserer hun seg fra Trump, slik hun gjorde da ordren om suspensjon av flyktningeinnreise og stans i innreise fra syv muslimske land, kom. Det gjør ikke Bibi. Han vet at man ikke skyver sine venner fra seg. Man tenker først på eget land. Men Boris Johnson kastet seg rundt og ringte Trump-administrasjonen for å sørge for at alle briter med doble statsborgerskap fikk slippe inn i USA. Men siden disse har valgt å forbli libyere sudanesere, irakere, iranere, jemenitter – er de da briter? Betyr det ikke at tilhørigheten til hjemlandet er sterkere?

Men Mexico var ikke happy for Bibis tweet. Heller ikke jøder i landet.

The Foreign Relations Ministry expressed “profound surprise and disappointment” at the tweet. “Mexico is a friend of Israel, and should be treated as such by its prime minister,” it said in a statement, adding that “only yesterday” Foreign Minister Luis Videgaray presided over an event at the ministry to honor and remember victims of the Holocaust.

The Jewish community in Mexico issued a statement rejecting Mr. Netanyahu’s message and expressing support for Mexicans living in the U.S.

“As Mexicans and Jews we support the actions taken by President Enrique Peña Nieto in negotiations with the U.S.,” it said.

The Israeli ambassador to Mexico, Jonathan Peled, tweeted in Spanish that the Israeli prime minister was “referring to our experience in security that we want to share, it does not express a position on the U.S.-Mexican relationship.”

 

Bibi får unngjelde for å være prinsippfast. Knesset skal denne uken ta stilling til om utposter på Vestbredden skal legaliseres. Liberale medier gjør front mot bosettingspolitikken, og vil ikke fortelle hva som driver den.

https://pjmedia.com/trending/2017/01/29/netanyahu-trump-is-right-on-border-wall/

http://www.wsj.com/articles/israel-pm-netanyahu-praises-trumps-plan-for-mexico-border-wall-1485634834