Tavle

Øyvind Strømmen hadde en oppfordring til statsministeren i Dagsavisen som hun nå har fulgt.

Statsminister Erna Solberg (H) stenger veggen sin på Facebook midlertidig. Det skjer etter at folk har publisert trusler og sjikane der, skriver hun i et innlegg torsdag.

«Kjære alle sammen!

Som statsminister har jeg vært opptatt av å ha en åpen Facebook-side hvor folk fra hele landet kan gi tilbakemeldinger. Mitt inntrykk er at folk liker å kunne gi respons direkte til meg, både ros og ris.

Som en av få politikere har jeg lenge hatt åpen vegg her på Facebook. De siste ukene har det vært svært høy aktivitet i kommentarfeltet og på gjesteveggen min.

I utgangspunktet skal det være høy terskel for å fjerne ytringer, men jeg kan ikke tillate trusler og sjikane mot andre mennesker. Jeg kommer derfor til å midlertidig stenge gjesteveggen. Kommentarfeltet vil fortsatt være åpent for dine tilbakemeldinger. Men jeg oppfordrer alle til å holde seg til de sakene som diskuteres på de ulike postene. Jeg tar gjerne imot kritiske innspill, men allminnelig folkeskikk forventes. All form for rasisme og grove krenkelser blir slettet.»

Innlegget har fått mange kommentarer. Den kommentaren som har fått flest likes (658 i skrivende stund), er denne:

«Jeg titter innom kommentarene på siden din til stadighet. Ser lite til trusler, rasisme og grove krenkelser.
Men jeg ser kommentarer fra veldig mange vanlige mennesker som mener at du overkjører folkets interesse. Er ikke det litt å tenke på?»

Denne har 325 likes:

«Hør på velgerene dine. Vi vil ikke ha migrasjonsavtalen og ACER. Blir ikke noe neste gang for H om dere kjører over oss.»

299 likes:

«Men Kjære deg Erna.. nå var 99% av innleggene på veggen din om FNs migrasjonsavtale. En avtale du ikke inkluderer folket i. Folket som har STEMT deg frem!! Hvor er det blitt av demokratiet?? Du skylder landet ditt en god detaljert forklaring på hvordan du har kommet frem til at det er lurt å skrive under, og hva din plan videre er etter at kontrakten er signert. I tillegg kan du jo forklare hvordan du skal håndtere situasjonen du vil komme opp i, ettersom det faktisk bryter med _grunnloven_ å skrive under. En lov som dere på stortinget burde være de beste til å følge, ellers er det ikke noe vits i å ha den!»

Kjære alle sammen! Som statsminister har jeg vært opptatt av å ha en åpen Facebook-side hvor folk fra hele landet kan gi…

Posted by Erna Solberg on Thursday, 6 December 2018