Foto: Facebook.

Erna Solbergs Facebook-vegg fra i går er en bekreftelse på hvor langt denne statsministeren står fra folket hun er satt til å tjene. Hun ber om innspill fra folket, og hun får svar – så hatten passer. Hittil har mer enn 1700 sagt sin hjertens mening. De viser at folk ikke lar seg lure, men ser hva som foregår bak sotete vinduer i svarte limousiner.

Folk er inderlig lei av en statsminister som reiser verden rundt med sjekkheftet på skattebetalerens bekostning. Folk er inderlig lei av økt vold og utrygghet og at landet blir solgt ut bit for bit, folk er lei av klimahysteri og vindturbiner som ødelegger norsk natur. Folk er inderlig lei av at velferden bygges ned for folk flest, mens noen kan spasere inn i landet, drive med vold og hærverk og bli båret fram på gullstol.

Listen er lang. Ta en kikk på Facebook-veggen hennes og gjør som de første 1700: Skriv din mening, nå har du sjansen til å melde fra.

Under kommer noen klipp fra folkedypet:

«Den velferdsarven som du, Erna, fikk nyte godt av, er du nå i ferd med å ødelegge helt. Vet du egentlig hva som har skjedd i disse årene du har vært statsminister? Du kan i hvert fall ikke skryte av at du overlater samfunnet til dine barn i samme forfatning som du overtok fra dine foreldre! » (533 liker)

«Hvorfor ber du om innspill? Hittil har du vendt det døve øret til folket. Det var en person i Høyre som sa at nå skulle det leveres en politikk som folk liker. Det kommer aldri til å skje, dere hører ikke, bryr dere ikke. Det beste som kan skje er å gå av og for all del ta med deg Sanner.» (350 liker)

«La pensjonistene få tilbake pengene de har betalt inn gjennom et langt arbeidsliv. Dere har nå underregulert i mange år. Det er tyveri.» (450 liker)

«Stopp innvandring. Det er nok nå. Slutt og strø pengene våres rundt i verden så kan neste generasjon få nyte godt av velferden slik som du og eg har fått.» ?? (330 liker)

Hvor fjernt vår nåværende statsminister står fra folk flest, vises i hennes invitasjon til folket på Facebook-siden.

Vi hører en privilegert overklassedame som aldri har måttet slite for å få endene til å møtes. Som aldri har kjent på kroppen at hjelpen ikke er der når du trenger den. Som aldri har vært noe annet enn en politisk broiler, langt fra vanlige folks hverdag.

Dette skriver Erna Solberg og legger ut et ungdomsbilde av seg selv:

Vi som bor i Norge har på mange måter trukket vinnerloddet. Som ung hadde jeg og mine venner få bekymringer. Vi visste at det fantes et sikkerhetsnett – velferden.

Jeg er opptatt av at vi overlater samfunnet til våre barn og barnebarn i minst like god stand som det samfunnet min generasjon arvet. Vi må skape et bærekraftig velferdssamfunn.

Dette har vært en av Høyres viktigste oppgaver, og det vil det fortsette å være. Men vi trenger din hjelp!

Nå vil vi gjerne ha dine innspill til prosessen med nytt stortingsprogram for 2021–2025. Hvordan mener du vi kan gjøre Norge bedre? Gi ditt innspill her:

https://muligheterforalle.no/#gi-innspill

Og innspill har hun fått på Facebook-veggen. Folk reagerer med harme og frustrasjon over en statsminister som ikke tar tak i noen av hverdagsproblemene i sitt eget land:

Pengesekken står på vidt gap når det gjeld giverglede utover landegrensene. Mesteparten går til korrupte ledere, og det veit du. Allikevel leser me kvar dag i media om alle milliardene du ukritisk deler ut. Men her heime dør folk fordi dei ikkje får medisin dei treng for å leve, gamle lider av underernæring på sjukeheimar, småbarnsfamilier vert pålagt meir og meir utgifter og avgifter. Du legg til rette for deg sjølv når din tid som statsminister er over. (136 liker)

De som har trukket vinnerloddet er de som har tatt seg ulovlig inn i landet og ikke blir kastet ut. Taperen er det norske folket som må betale gildet. Hvorfor skal asylsøkere få fordeler som vi må jobbe for i 40 år. Erna, du er en landssviker, du fortjener å stå lenge veldig lenge i en gapestokk. (6 liker)

Slutt å sløse med våre penger. Ta vare på vår befolkning først. Stopp utbetalinger til våre nye landsmenn som reiser tilbake til hjemland i kortere og/eller lengre perioder. Begrens overførsel av valuta til andres hjemland. Ta vare på våre gamle som bygget opp velstanden. Behold oljenæring og kjøttproduksjon. Støtt fiskerinæringen. Fjern unødvendige avgifter. Sørg for at våre syke får nødvendige medisiner. Gi syke og uføre verdige levevilkår. Mer ressurser til politi på gateplan. Ikke legg ned stasjoner, men bygg opp.

Jobb mer målrettet for å stoppe den uheldige utviklingen av vold i vårt samfunn. Sørg for lik straff for Jørgen Hattemaker og kong Salomo. Stopp klimahysteriet.

Noen nevner også de mange selvmordene som vi har her til lands, og knytter det opp mot mangel på hjelp fra det offentlige, både når det gjelder økonomi og nødvendig helsehjelp. Det og det øvrige folk skriver her burde du ta innover deg i dine store taler, «solkonge» Solberg.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!
Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.