En Trump-tilhenger viser frem plastikksegl som brukes til forseglig av stemmeposer. Disse ble funnet utenfor et valglokale i Broward County, 13 november. Foto: Carlos Allegri/Reuters/Scanpix

Statsadvokaten i Flordia, Pam Bondy, har iverksatt kriminaletterforskning av valgrotet i to disttrikt i Florida som ennå ikke er ferdig med opptellingen av stemmer. Det er særlig den ansvarlige for avviklingen i Broward county, Brenda Snipes, som har kommet i søkelyset.

Hun er tidligere kritisert for uregelmessigheter, rot, og åpenlys ignorering av reglene, som at brevstemmer skal åpnes i nærvær av kontrollører. Da hun ble konfrontert med denne reglen, svarte Snipes at hun ikke ante hva «commissioners» var for noe.

Likevel sa hun igår at hun aldri tidligere er blitt utsatt for kritikk. Det stemmer på ingen måte. Det har kommet klager på Snipes i alle valg hun har avviklet, og noen av dem har havnet for retten.

Denne gang er det mer alvorlig: Snipes hevder de fant 83.000 «glemte» stemmer. Det er et så høyt antall at det kan vippe valget fra Republikanske Rick Scott til den sittende Bill Nelson (Demokrat).

Hvis Snipes for å holde på vil hun annullere stemmene til alle andre som stemte.

Er det korrupsjon eller inkompetanse? Eller begge deler?

Ansatte fra Avis fant en eske med stemmesedler i en leiebil som skulle hentes på flyplassen i Fort Lauderdale.

Men kritikken vinner ingen forståelse hos anti-Trump-mediene. I MSNBC ble det sagt at Snipes er offer for rasisme. Dette har vært gjennomgangstonen i valgkampen og hvis Demokratene taper kalles det voter suppression, et uttrykk for tiden da svarte ble holdt unna stemmeurnene.

Slikt bidrar til å polarisere Amerika.

Men Trump har faktisk en stigende støtte blant svarte. De har ikke opplevd så høy sysselsettingsgrad på flere tiår.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

[simpay id=»280380″]

For andre bidragsmåter, se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂