Asia Bibi sitter ved siden av den pakistanske Punjab-provinsens guvernør Salman Taseer (1944–2011), som den 20. november 2010 holder en pressekonferanse i forbindelse med et besøk hos kvinnen som da satt dødsdømt for blasfemi i fengselet i Sheikhupura. Taseer var en kritiker av Pakistans blasfemilover, og han tok til orde for benådning av Asia Bibi. Den 4. januar 2011 ble han drept med 27 skudd fra en AK-47. Morderen var en av hans egne livvakter.

 

Etter at Pakistans høyesterett nylig frifant Asia Bibi for anklagen om blasfemi, har en rekke politikere i Vesten tatt til orde for at den stakkars kvinnen, som i ni år hadde vært dødsdømt for en bagatell – nei: for ingenting – skal få asyl i deres respektive land. Oppgaven kompliseres av at Bibi er blitt ilagt utreiseforbud fra Pakistan. Hennes liv er åpenbart i fare.

Frifinnelsen ansporet også frihetselskende krefter i Norge som Ex-Muslims of Norway (EX-MN) og Sekulær Allianse til å arrangere en demonstrasjon til støtte for Asia Bibi i Oslo den 17. november.

Men bare få dager etter tillysningen av demonstrasjonen er den nylig blitt avlyst. Nyheten nådde interesserte personer på en ubehagelig tidsriktig måte:

 

Hva i all verden var bakgrunnen for avlysningen?

Svaret kom for noen timer siden fra Shurika Hansen.

Foto: Facebook.

I en opprørt beretning hos Resett skriver hun:

Arrangøren har med gode grunner valgt å ikke fortsette. Dette skyldes ikke bare press, men trusler om at det skal dukke opp mennesker som bare skal lage bråk for å vise sin uenighet. La meg bare minne dere på at disse er 2 og 3. generasjons muslimer. Og at disse i likhet med islamistene i Pakistan ønsker å tie det frie ord. Det er ikke første gang muslimske ungdommer bruker usiviliserte metoder for å vise motstand mot ytringsfriheten.

Mange har nok glemt den demonstrasjonen Hansen viser til, men det kan være nyttig å minne seg selv på hvor mange mennesker som kan mobiliseres i Oslo når muslimer vil demonstrere mot ting de finner blasfemiske:

Dette er åtte år siden. Hvor mange flere ville ha møtt opp i dag?

Faktum er uansett at det er for farlig å vise sin støtte til Asia Bibi – ikke bare i Pakistan, men også i Oslo.

Europa er i ferd med å bli en del av det amerikanske militærstrateger var de første til å kalle «det utvidede Midtøsten», som på den tiden strakk seg mot vest, mot sør og mot øst – men enn så lenge ikke mot nord. Dette gir seg tallrike utslag. For vår hovedstads vedkommende er den nå en del både av det utvidede Pakistan, det utvidede Somalia, det utvidede Irak etc.

Shurika Hansen er ikke ukjent med intoleransen blant pakistanere. Hun skriver også at Mohsan Raja – den homofobe og tidligere straffedømte pakistaneren som i 2015 ble utropt til årets Oslo-borger av Aftenposten, som har en homofil redaktør – tidligere har ansporet til hat mot minoritetskvinner som omfavner det moderne samfunnet, henne selv inkludert.

Dette var så tungt at en av oss endte opp med voldsalarm, og besøkene hos politiet var for tunge å bære rundt på.

Takken går til det vi kan kalle den utvidede venstresiden, hvori opptatt de fleste i partiet Høyre, og til sløve nordmenn som ikke lenger vet hva friheten er, og dermed hverken kan verdsette den eller forstå at den står på spill.

Hansen er ikke nådige med de sistnevnte, og inviterer dem til å skjerpe seg:

Jeg kom ikke til Norge for å la meg bli hetset til taushet av små mørkemenn. Men det norske folket ser dessverre ut til å la seg bli herjet med av islamister forkledd som moderate muslimer. Selv kan jeg ikke stå der alene og risikere å bli lynsjet, men jeg håper at annonseringen av denne avlysningen vekker en liten kamplyst hos nordmenn. Og om dere vil verne om de få av oss som ønsker å stå i barrikadene for det frie ord.

Dere er velkomne til å finne motet i dere, og sette disse islamistene på plass en gang for alle.

Ikke hold pusten, Shurika.

Det har alltid vært et lite mindretall som har vært rede til å gjøre store personlige ofre for alles frihet. Det betyr ikke at disse er bortkastet, men det er først når folk står i dritt til halsen at de endrer adferd i samsvar med de modigere personenes anvisninger. I en bedre verden ville de ha gjort de allerede når de stod til, la oss si, knes.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.